Хю Лори като най-лошия човек на света

Хю Лори и Том Хидълстън са в главните роли в сериала.

Преди повече от четвърт век Хю Лори разлиства за първи път страниците на един шпионски роман. И още преди да го е дочел, си мисли какво ли ще е чувството да бъде част от него. Разбира се, той си се представя в ролята на главния герой - доброто момче, бивш войник от Ирак, който се опитва да се справи с лошите. Тогава Лори едва ли подозира, че наистина един ден ще влезе в сюжета на същата тази книга, и то от позицията на основния злодей, определян просто като “най-лошия човек на света”.

Такъв е героят му в “Нощният управител” - екранизацията на едноименния роман на Джон льо Каре. Това е литературният псевдоним на Дейвид Корнуел, едно от най-големите имена в света на шпионския трилър. Когато лично близките на писателя се обръщат към Лори с молба той да се включи в минисериала, който подготвят, той не се и поколебава.

“Разбира се, когато за първи път прочетох книгата, си се представих в ролята на Джонатан Пайн - нощния управител. Но времето лети, косата пада, колената започват да наболяват и трябваше да се влея в редиците на ветераните, да вляза в групата на над 50-годишните и да се преориентирам към ролята на злодея”, казва с типичното си чувство за хумор актьорът.

Сериалът, в който той участва, е съвременна интерпретация на романа от Джон льо Каре. Сценаристът му Дейвид Фар мести времето и мястото на действие - от Лaтинска Америка през 60-те години на ХХ век, както е в романа, към съвременността през ХХ век и в Средния изток, две години след Арабската пролет.

Историята е за бившия британски войник от Ирак Джонатан Пайн, който влиза под прикритие като нощен управител на луксозния хотел “Нефертити” в Кайро. Там среща приятелката на известен бизнесмен, която му дава разобличаващи документи за незаконна търговия с оръжие. Но това стига до търговеца на оръжие и не след дълго красавицата се оказва мъртва, а Пайн се опитва да разбере как информацията е изтекла.

Няколко години по-късно бившият военен вече служи на британското разузнаване и е изпратен в Швейцария. Той трябва да разследва корумпиран бизнесмен, свързан с черната военна търговия. Ричард Роупър е образован, изискан и очарователен милиардер и филантроп. Но зад фасата му се крие опасен и подозрителен към всеки човек, който не допуска грешки и близост. Той е най-лошият човек на света. Пътищата им с Пайн съвсем скоро се пресичат.

Минисериалът е продукция на Би Би Си, Ей Ем Си и “Инк фактори”. Сцените за него са заснети в Англия, Египет, Мароко, Швейцария и Испания, а успехът му е толкова голям, че печели куп престижни награди, сред които “Еми” и “Златен глобус”. “Нощният управител” излиза на екран за първи път през пролетта на 2016 г. Главната роля - на шпионина Пайн, се изпълнява от Том Хидълстън.

У нас сериалът върви всяка делнична вечер от 22 ч по БНТ 1.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене