Изповед на Трифон Иванов в единствената му биография

Трифон Иванов развява трибагреника.

Единствената биография на голямата ни спортна звезда Трифон Иванов вече е в печат (Издателска къща “Труд”). Очаквайте “Трифон Иванов: Железния. Биографията на една вечна легенда” дни преди фаталния 13 февруари, когато през 2016 г. Туньо бе покосен от масивен инфаркт.

Това е корицата на книгата за Туньо.
СНИМКИ: КНИГОИЗДАТЕЛСТВО “ТРУД”
Това е корицата на книгата за Туньо. СНИМКИ: КНИГОИЗДАТЕЛСТВО “ТРУД”

Книгата проследява спортната кариера на талантливия ни футболист от детските му години в село Горна Липница до върховете му като играч в “Реал Бетис” и “Рапид” (Виена) - път, направил го един от лидерите в националния ни отбор през великото футболно лято на 1994 г. в САЩ.

Защо Трифон е желан в “Барселона” и други грандове, но трансферът му остава нереализиран? Кои са силните му страни като футболист? И какво в характера му не приемат в Европа? Книгата дава отговори на тези въпроси. Но и разкрива защо Трифон Иванов -Железния е номер едно в сърцата на феновете преди като футболист и сега като легенда.

Авторите са журналисти от националния всекидневник “България Днес” - Добромир Добрев, Кристиан Иванов и Георги Иванов. Специално интервю за книгата дава Христо Стоичков, а предговорът е от Димитър Пенев.

Христо Стоичков и Трифон Иванов
Христо Стоичков и Трифон Иванов

Христо Стоичков: “Приятелството не се купува, не се гради за ден. Трифон беше честно момче. До края на дните му, Бог да го прости, не спирахме да се шегуваме. Най-любимото ми беше да му искам автограф върху снимки, на които изглеждаше най-страшен. Много се ядосваше.”

Димитър Пенев: “Винаги съм се опитвал да му разкривам тънкостите на поста централен защитник Трифон “попиваше” съветите ми. Бях горд с него.”

Трифон Иванов като дете
Трифон Иванов като дете

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене