Американските астронавти в открития космос са имали проблем с кабела на МКС

Американските астронавти Майкъл Хопкинс и Виктор Глоувър след излизането си в открития космос са се сблъскали с проблеми при включването на оборудването на Международната космичесска станция /МКС/, предаде в Туитър пресслужбата на НАСА.

По нейни сведения при монтирането на външната повърхност на европейския лабораторен модул "Колумб" на устройство за предаване на данни е възникнал проблем с прокарването на кабела.

"Подобен проблем не се счита за необичаен, тъй като кабелите се втвърдяват в открития космос", отбелязаха от НАСА.

Космическата разходка на астронавтите започна около 14:00 часа българско време в момента на превключването на техните скафандри на автономно захранване. Хопкинс и Глоувър имат на разположение около шест часа, за да изпълнят поставените им задачи.

Планирано е те да установят на външната повърхност на европейския лабораторен модул "Колумб" устройство за предаване на данни, а също така и полагането на кабел. Това е необходимо за подготовката за работа на външната платформа на лабораторния модул. На нея се очаква да бъде монтирано научно оборудване. Според работния план астронавтите трябва да подготвят за бъдеща модернизация и редица елементи на батериите. Следващото излизане в открития космос на Хопкинс и Глоувър е предвидено за 1 февруари.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене