Елица повежда 1000 човека на хоро

Здравей, Елица, Какво ново се случва около теб?

Щастлива съм че имах възможност да представя музиката си в Ню Йорк на специална среща със солисти в централата на ООН. След което пях в прекрасната катедрала Грйотекерк, Холандия. Там освен познатите хитове, представих и песента, която посветих на Световният мир «Тебе поем». В момента се занимавам с голямо предизвикателство - репетирам със 1000 човека българско хоро, с което на 2 и 3 юли ще представям България на най-големия Световен музикален фестивал. На Олимпийския стадион в Берлин ще пея и свиря пред 100 000 публика а в края на концерта ще се постави Световен рекорд на Гинес за най много китаристи на едно место. Това събитие ще бъде историческо, тъй като дава възможност хиляди хора да споделят фолклора и културата си на едно место, където са се провеждали световни спортни събития и са пяли всички музикални легенди.

Би ли участвала отново в „Евровизия"?

Ако взема решение да участвам, ще спечелим, и тогава ще са нужни много усилия и работа за да бъдем домакин.

Би ли експериментирала отново, като смесиш твое изпълнение с друг тип музика? Ако да - с каква музика би пробвала?

Най новата ми песен с израелеца Гал Сасон носи много сила, мистика и символика. Стартирах и проект със Скилър, шампионът по биитбокс Александър Деянов, с който вибрираме на еднакви ритмични честоти. От преди три години в главата си имах проект за уникален комплект барабани, който не съм виждала никъде по света. Уникално космическо дърво, както го наричам, последните месеци не съм спала от вълнение за да го видя материализиран. Сега вече това съоръжение е готово, в нас е, и е първото нещо, което виждам, когато отворя очи сутрин. Прави ме щастлива и ме кара да мечтая още по смело и силно.

Знам, че си рекламно лице на „Магама" - с какво спечелиха интереса и доверието си?

Обичам да работя с професионалисти, които се вслушват в изискванията ми. Те са точни и коректни - така се получават добри професионални резултати.

Суетна ли си?

Самата професия го изисква. Но най-красив и одухотворен е човек, когато е обичан и щастлив.

Кое е изкушението, на което не можеш да устоиш?

Да бъда едно с ритъма на природата.

Каква беше като тийнейджърка?

Много дива и буйна, смела, революционер. Например, в Африка, до Средиземно море, съм лапала всякакви видове буболечки, скорпионите там се разхождат навсякъде, има много адреналин да живееш диво сред природата. Пак там веднъж навлязох в морето и стъпих на морски таралежи, чиито бодли се забиха в краката ми. Цяла вечер след това баща ми изваждаше бодличките с една пинсета. В Африка се научх на смелост, съобразителност и бързи реакции, които днес ми помагат и при свиренето на барабаните.

Спомняш ли си първата любов? Би ли ни разказала за нея?

Беше много искрена детска и чиста. Държахме се за ръце и се целувахме. Тогава аз си мислех че така се създават децата от една целувка. ;)

Какво е за теб романтиката?

Аз съм боец самурай но и жена фея, когато пожелая.

Има ли любов от пръв поглед?

Да!

Сега влюбена ли си?

Има мъж, който занимава фантазиите ми.

Знам, че имаш хоби, свързано с конете - би ли ни разказала за него?

Обичам конете, защото усещам своите качества у тях както могат да са смирени и кротки така излъчват и голяма сила. Освен че са красиви те са и мърди и сензитивни и винаги усещат емоционалното ти състояние. Мечтая си след време да имам свой собствен кон който да отгледам от малко конче.

Кое е любимото ти кътче от света?

В България - Рилският манастир, Във Франция - Париж, В Америка - Ню Йорк.

Съжаляваш ли за нещо?

Знам че животът е училище и всичко, което се случва е за наше добро.

Как виждаш себе си след пет години?

Пееща, свиреща, щастлива мацка с дете и ученици - деца които пеят автентичен фолклор и свирят на ударни инструменти под моя команда! Да ви върви по вода с ритъм и любов!


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене