Какво трябва да знаем при избора на мъжки костюм?

Елегантният мъжки костюм винаги е бил един от най-ярките символи на висок статус сред обществото, влияние и може би най-силното оръжие на всеки мъж, който желае да привлече погледите на околните към себе си. Правилният избор на мъжки костюм може да промени отношението на хората към вас и те да погледнат през нова призма към вашата индивидуалност. И не се заблуждавайте в твърденията, че мъжките костюми са важна част от ежедневието само на богатите хора от най-високите прослойки в обществото. Напротив, лесно може да срещнете много млади джентълмени с отношение към собствената си визия, залагайки на този тип облекло по време на среща или шикозно парти. Разбира се, важно е да уцелите момента, като помислите за дрескода и особеностите на средата, в която ще облечете своя костюм.

Бюджет

Всичко започва от бюджета, с който разполагате, тъй като той е определящ при изработката на костюма. Както вече споменахме мъжкият костюм е символ на класа, затова го приемете като добре направена инвестиция, която ще ви се отблагодари във времето. Заложете на нещо между 200 и 500 лв.. Разбира се, ще срещнете много предложения на по-високи или по-ниски цени, но в този ценови диапазон със сигурност ще срещнете най-доброто съотношение между високо качество и достъпна цена.

Помислете внимателно за повода и средата, в която ще облечете мъжкия костюм.

Различните видове мъжки костюми носят в себе си своите особености. Помислете добре за дрескода, тъй като мъжките костюми за бал, съдържат доста повече декорации, целящи показност, за разлика от мъжките бизнес костюми, подходящи за офис среда. Освен това подходящите цветове за корпоративна среда са семпли и ненатрапчиви: черен, тъмно син, сив и т.н.

Как правилно да изберете размера на мъжкия костюм?

Едно от най-важните неща, за които трябва да внимавате е избора на точен размер. Кройката на костюма задължително трябва да пасва перфектно на вашата фигура, да следва линиите на тялото и да подчертае най-доброто във всеки мъж. Мъжкият костюм не трябва да е нито много широк, нито прекалено прилепнал по тялото и стигнат, защото ще се образуват неприятни гънки, които определено не са знак за добър вкус. Ето и няколко съвета, които може да следвате при избора на костюм.

Желателно е ръкавите на сакото да стигат до китката и едновременно с това ръкавите на ризата да се показват около 1 см. над сакото. Когато закопчеете сакото на костюма, трябва да чувствате комфорт и да имате свобода при движенията си, но в същото време сакото да не стои прекалено широко.

Яката на костюма трябва отлично да пасне и обгърне врата ви в задната част, като не се издува. В областта на седалището панталонът не трябва да образува гънки, като също така внимавайте да не се наруши естествения ръб на крачолите, характерен при официалните панталони.

Коя материя да изберем?

Както може би се досещате, едно от най-важните неща за всеки костюм е качеството на плата, използван при изработката му. Именно затова внимателно изберете материята. Съветваме ви да заложите на естествените материи, като най-често срещаната качествена материя е вълната. Ако се отнесете с необходимата грижа, тази материя ще се запази години наред. Освен това вълната притежава редица качества, тъй като не запарва, създава усещане за прохлада, поема влагата и фината вълна е изключително приятна при допир.

Заложете на българските традиции в мъжката мода и качество!

Един от утвърдените български мъжки модни брандове, които предлагат богата гама от разнообразни мъжки костюми на привлекателни цени е LAZARINI, бранд, който се стреми да съчетае италианския стил с българските традиции в модата повече от 25 години. Повече от две десетилетия модният бранд съпътства неизменно многобройните си клиенти в най-важните моменти от живота, а в колекцията на бранда ще откриете мъжки костюми за бал, официални мъжки костюми, подходящи за корпоративна среда, мъжки сватбени костюми, както и много други предложения, подходящи за всеки специален повод.

Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?

Напишете дума/думи за търсене