Община Пловдив предоставя помещение на фондация И АЗ МОГА

През месец юни 2011 г., с официално решение на Общински съвет, Община Пловдив предоставя на И АЗ МОГА / I Can Too помещение за създаването на Център за деца с аутизъм.

От две години I Can Too популяризира чрез инициативи, културни събития и медийни изяви необходимостта от откриването на такъв Център* във втория по големина град в България. В резултат на това, Община Пловдив, със съдействието на зам. кмета, г-н Георги Титюков, предоставя на фондацията за безвъзмездно ползване помещение от 400 кв.м., намиращо се на етаж 3 в сградата на "Диагностично-консултативен център VI".

И АЗ МОГА започва да работи над реновирането на пространството.

I Can Too обединява различни институции, бизнес, медии и социално-ангажирани личности, които се включат в създаването на Центъра.
Архитекти от „Борисов и Борисов Архитекти" ООД изготвят безвъзмездно цялостната проектна документация за Центъра, работят над пълния интериорен проект и проектобюджета по ремонтните работи.
Фондацията работи с екип от квалифицирани специалисти (медици, психолози, специални педагози, логопеди, арт-терапевти, социални работници), които изготвят структурата и идейния проект за неговата дейност. Идеята за създаване на Център от такъв тип е породена от европейския опит за работа с деца от аутистичния спектър. Съобразена е и отговаря на нуждата и възможностите на тези деца и техните родители да получат своето защитено място, където да разгърнат потенциала си - да бъдат приети, чути и разбрани.

И АЗ МОГА стартира благотворителни събития и инициативи в Пловдив. С тях I Can Too желае да призове обществото да се включи в ремонтните дейности по създаването на Центърa.
И ВИЕ МОЖЕТЕ да да се включите с Ваши контакти, Ваши идеи, с работа и материали, или като направите дарение.

За контакт:
Фондация И АЗ МОГА: София, ул. Гурко 12, ет. 7, офис 34; тел.: + 359 2 937 78 62; +359 885 493 298, +359 885 277 342; e-mail: [email protected]

Дарителска сметка:
Фондация И АЗ МОГА ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ България
IBAN:BG15BPBI79421080910101 SWIFT (BIC): BPBIBGSF


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене