SMS носи купа на "Лестър"

"Лестър" вдигна ФА Къп за първи път в историята си

Горд съм, това е специален ден за мен, казва треньорът Брендън Роджърс

Текстово съобщение е дало предварителни указания на полузащитника на "Лестър" Юри Тилеманс как да вкара гол на "Челси". Футболистът вкара единственото попадение във финала за ФА Къп и донесе първи трофей за "лисиците" от тази надпревара в историята. До този момент "Лестър" имаха четири загубени финала, а сега стават 44-ият клуб, носител на отличието.

"Страхотно, невероятно! Радвам се да отбележа гол, който помогна на отбора да спечели мача. Беше наистина напрегната среща и вкарах на финала, но какъв гол беше! Много се радвам за отбора и феновете. Получих текстово съобщение, в което се казва, че трябва да се прицеля в горния ъгъл. Направих точно това и съм много щастлив!", разкри Тилеманс. Наставникът на "Лестър" Брендън Роджърс също използва силни и емоционални думи.

Юри Тилеманс
Юри Тилеманс

"Чувството е невероятно. Преди да пристигна в "Лестър", не знаех, че никога не са печелили Купата на Англия. Толкова съм горд за ръководството, играчите, треньорите, привържениците, това е невероятен ден за града. Голът на Тилеманс бе класически за финал на ФА Къп отпреди години, но също така и спасяването на Каспер Шмайхел. Като цяло бяхме по-добрият отбор, много агресивни, пресирахме добре, бяхме опасни, когато владеехме топката. "Челси" е изключителен отбор, затова е на финал в Шампионската лига, но ние заслужихме победата", отсече северноирландецът.

"Този успех е много специален за мен. Бил съм на шест финала преди и спечелихме всичките. Означава много за мен. Успехът е на отбора и на клуба, който ни постави в тази позиция да се борим с така наречените по-големи клубове", добави Роджърс.

Брендън Роджърс
Брендън Роджърс
 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 стъпки до сбъдването на мечта
Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев, сега двамата празнуват златна сватба
Малки неща, които ни пречат да отслабнем
Сашо Кадиев и годеницата му вдигат малка сватба - само с най-близките
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!

Напишете дума/думи за търсене