Продават оригиналния код на www на търг

Оригиналният код на "Уърлд уайд уеб", написан от Тим Бърнърс-Лий, ще бъде продаден на търг като част от незаменим токен (NFT), съобщи Ройтерс. Наддаването е организирано от аукционна къща "Кристис". Обявената първоначална цена за кода е само 1000 долара, а търгът ще се проведе онлайн в края на месеца, предава Нова тв.

Обявеният за продажба от "Кристис" незаменим токен съдържа оригиналния код на световната мрежа "Уърлд уайд уеб", анимирана визуализация, писмо, написано от Бърнърс-Лий и дигитален плакат на целия код от оригинални файлове. Файловете съдържат 9555 реда код, включително внедряването на трите езика и протоколите, измислени от Бърнърс-Лий: HTML, HTTP и URI. Добавени са и оригинални HTML документи с инструкции към първите потребители на мрежата как да използват приложението.

Незаменимите токени - уникален цифров маркер, криптиран в подписа на автор, който потвърждава собствеността и автентичността му, са най-новата инвеститорска мания на фона на бързото разрастване на пазара на цифрово изкуство.

През март аукционната къща "Кристис" продаде за близо 70 милиона долара първата изцяло дигитална творба "Всекидневия - Първите 5000 дни" на американския цифров художник Майк Уинкълман, известен като Бийпъл.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак

Напишете дума/думи за търсене