Предложение за брак във Варненскатта опера по време на премиера

Предложението за брак стана на сцената по време на премиерата.

Велин Михайлов – Коломан Жупан, коленичи пред любимата си Лилия Илиева – Лиза, с пръстен по време на постановката "Графиня Марица" и чу "Да"

Най-голямата изненада на премиерната оперета „Графиня Марица" във Варненската опера поднесе Велин Михайлов – Коломан Жупан, който пред препълнената зала на основна сцена коленичи пред любимата си Лилия Илиева – Лиза и я помоли да се омъжи за него.

Макар и не по-малко учудена от всички останали, на нея не й трябваше много време, за да каже заветното „Да“.

Така към емоцията от великолепното представление се добавиха аплодисментите, овациите и усмивките на присъстващите над 600 души, сред които и заместник-министърът на културата проф. Борислава Танева и главният редактор на престижното германско музикално издание Das Opernglas.

Всички с очевидно удоволствие станаха свидетели на щастливия обрат в живота на Лилия и Велин, повторили съдбата на своите герои от „Графиня Марица“. И не само на тях. (Имре Калман пише своя шедьовър през 1924 г.)

Юбилейната „Графиня Марица“ на голямата режисьорка Вера Немирова идва половин век след постановката във Варна на нейния баща Евгений Немиров, в която главната роля изпълнява бъдещата му съпруга Соня Дойчинова. Както тогава, така и сега, варненската „Графиня Марица“ продъжава са събира творчески и лични съдби.

Колективът на постановката "Графиня Марица" - в средата са бъдещите младоженци
Колективът на постановката "Графиня Марица" - в средата са бъдещите младоженци
"Известни с вокалното си и артистично майсторство в много театри, Лилия и Велин са имали най-много общи участия във Варненската опера. Независимо дали в оперета, мюзикъл или гала концерт, те винаги раздават себе си докрай и не просто спечелват, а направо завладяват публиката със своята енергия, всеотдайност и професионално можене. Магнетични артисти, те са врекли себе на изкуството и един на друг.

Поздравления за блестящата импровизация на Велин! Да не забравя, че тя стана блестяща, благодарение на партньорката му и бъдеща съпруга.?

Поздравления за правилната реакция, Лилия!

Пожелания на двамата за най-голямото щастие на света и най-високите върхове в изкуството!", пожелват от Варненската опера на своите солисти, припомняйки кариерата на своите солисти.

Част от либретото:

Марица и нейният иконом се разбират повече от чудесно. В имението й идва Коломан Жупан и е съвсем очевидно, че Лиза - сестрата на иконома, който всъщност е обеднял благородник, е привлечена от елегантния и жизнерадостен млад барон. Да, въздиша той, само да не беше Марица… „И какво от това?“ – пита Лиза, а Жупан пее „Искам да те сънувам“ и девойката щастливо се присъединява към любимия. Икономът Тасило иска да говори с Марица за бизнеса. Тя обаче не желае да научава каквото и да било за всякакви финансови и икономически проблеми. Тя иска да се забавлява с Тасило – и то така, сякаш той е от нейната класа и с нейния ранг. Икономът би бил на седмото небе да прекарва времето си с Марица, но също така й казва, че тя сама пречи на щастието си, защото не се доверява на нито един мъж... Има и цигански предсказания, и много танци и щастлив край...

Една от най-популярните арии в оперетата е „Ела с мен във Вараждин“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене