Петър Жеков не признава рекорда на Камбуров

Жеков играе в "А" група още от ученик

Мартин Камбуров все още не е подобрил рекорда на Петър Жеков по голове в българския футбол. Това сензационно обяви пред "България Днес" носителят на "Златната обувка". В мача срещу "Славия" Камбуров вкара 254-ото си попадение в елита и официално задмина Жеков. Но ситуацията може да претърпи драматичен обрат, тъй като легендарният нападател твърди, че е вкарал още 8 гола в началото на 60-те години с екипа на "Димитровград". По подобен начин дълги години се спореше колко пъти е вкарал Краля на футбола Пеле.

"Наскоро открих, че имам 8 гола, които не са ми написани - разкри Жеков. - Аз играя още от 10-и клас. През 1961 г. нямаше никаква кореспонденция и оттам идва объркването. Едно радио имаше пред "Балкантурист" в центъра и като почват да предават мач, всички се събираха там. Всичко съм проучил, имам документи на английски и на български, които доказват тези голове."
Днес Жеков заминава заедно с отбора на ЦСКА за гостуването на "Рома" на Жозе Моуриньо в Лигата на конференциите. Италианците са под пара след идването на Специалния и наредиха пет поредни победи във всички турнири от началото на сезона. Мачът предизвиква сериозен интерес в Рим, като се очаква всички 30 000 билета да бъдат разпродадени.
"Сега сме малко по-силни от миналата година, когато направихме равен в Рим - коментира Жеков. Но за съжаление, имаме много контузени. Не сме като "Лудогорец", където има два отбора.

Легендата заминава с отбора за мача с "Рома"
Легендата заминава с отбора за мача с "Рома"
Но в такива случаи нашите се стягат. Какво като треньор им е Жозе Моуриньо, да няма два чифта топки? Нека да вземе един български отбор да видим какво ще го направи. И аз мога да съм треньор на "Реал". Да отиде в някой по-слаб отбор и да го изкачи, тогава може да каже, че е голяма работа. Стойчо да не е по-лош от него? Той много стегна ЦСКА. Мисля, че ще минем групата в Европа. Срещу "Рома" също можем да вземем нещо."
Традиционно в последните години Жеков пътува с отбора заедно с други славни ветерани като Димитър Пенев, Димитър Якимов и Георги Велинов. Голмайстор №1 в "червената" история разкрива, че футболистите изпитват огромно уважение към тях. "Как няма да ни слушат? - коментира Жеков. - Стоят мирно пред нас. Казали са им кои сме ние и са ги наплашили. Като ни видят пред асансьора, веднага ни правят път първи да минем. Майтапим се, вдигаме ги, доколкото можем. Но това е работа на Стойчо, той си знае какво да прави.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене