Почетино: С Меси нямаме проблем

Лео Меси гледа изненадано след смяната си в дербито с "Олимпик" (Лион)

Смених го, за да го предпазя от контузии, обясни аржентинският наставник

Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси вече усеща, че в новия му отбор "Пари Сен Жермен" няма да коли и беси, както бе в "Барселона". Лео бе заменен 15 минути преди края на оспорваното дерби с "Олимпик" (Лион) от френската Лига 1, а това никак не се хареса на футболиста.

При резултат 1:1 треньорът на парижани Маурисио Почетино изненадващо реши да извади именития си играч. Напускайки терена, Меси отказа да се поздрави с наставника си и измърмори нещо сърдито. Все пак в третата минута от добавеното време ПСЖ стигна до успеха с попадение на друг аржентинец - Мауро Икарди. Преди това Лукас Пакета даде аванс на гостите (54), а Неймар изравни от дузпа (66). Меси все още търси първия си гол с екипа на парижкия гранд. Той уцели сглобката на гредата след страхотно изпълнение на пряк свободен удар преди почивката.

"Взех решението да извадя Лео Меси, за да го предпазя от потенциални контузии. Имаме важни мачове, които предстоят, исках да го запазя. Това са решения, които трябват да бъдат взети в името на отбора. Всеки знае, че имаме страхотни футболисти, но трябва да правим избори. Понякога решенията на треньора са позитивни и се харесват на играчите, но друг път не. Заради това има треньор - за да взима решения", обясни Почетино след мача. Той все пак успокои, че между него и Меси няма напрежение.

Маурисио Почетино се обясни
Маурисио Почетино се обясни

"Попитах Меси как е и той ми каза, че е окей, няма проблеми. Всеки знае, че Лео е страхотен футболист. Имаме право на 5 смени и очевидно играчите никога не искат да бъдат сменяни. Неговата реакция? Всичко е наред, няма тревоги", категоричен е треньорът на ПСЖ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене