Мъж ще ръководи балета на Софийската опера
Христо Николов | 18 Октомври 2021 г. | 15 показвания | 0 коментара

Мъж ще ръководи балета на Софийската опера за първи път от над 20 години насам, научи “24 часа”.

Досегашният главен художествен ръководител на балета Сара-Нора Кръстева е напуснала по собствено желание в началото на сезона и на нейното място е назначен премиер-солистът Александър Александров.

Преди повече от 20 години трупата се ръководеше от Ясен Вълчанов, който в момента е репетитор в балета на Софийската опера. В трупата има и доста други персонални промени, а предстоят и още, като не всички са обявени на колектива. Самата Сара-Нора Кръстева каза пред "24 часа", че ръководи вече 13 години трупата и засега иска да си почине от напрежението. 

Александров е носител на сребърен медал от Варненския балетен конкурс през 2002 г. и е играл в редица световни трупи - в Boston Ballet, в Младия френски балет и др. 

Александров е все още активен артист и играе в “Петрушка”, “Кармина Бурана”, “Баядерка”, “Лебедово езеро” и други спектакли. Заради пандемията и ограниченията програмата все още не може да се състави за целия сезон и се обявява месец по месец. Първият балетен спектакъл, откакто Александров заема поста, например ще е в петък - “Жизел”, с премиер солистите Марта Петкова и Цецо Иванов в главните роли. Друг премиер солист - Никола Хаджитанев, ще играе за първи път ролята на лесничея Ханс. 

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Менторът ѝ Мика към българката: Ти нямаш граници, може да правиш всичко на сцената, само на 16 години си Едно 16-годишно момиче от Сандански с дълга черна коса и огромен талант бърза да хване влака за Рим от Милано. Не бива да го изпуска в никакъв случай - предстои ѝ да участва в първите кръгове на италианския “Х Фактор”

Засега консенсусът е само какво да махнем - клинични пътеки, делегирани бюджети. Трудното ще дойде, като започнат да търсят работещи решения Има много въпросителни около проектобюджета на служебния кабинет За енергийните цени е важно не толкова регулация, а механизъм за помощ за по-бедните - Постигнаха ли съгласие партньорите по всички важни теми

Към момента в България няма засечен случай на Омикрон, но във всеки момент очакваме да попаднем на положителна проба. Това заяви пред БНТ директорът на Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести доц. Иван Иванов. Той допълни, че наскоро щамът е открит в съседна Гърция

Българският селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев ...
Морунажи и скобари са най-често улавяните риби по река ...
Според проучване, публикувано от британската агенция ...
Ако държавата се е провалила, това е провал на ...
За да продължи да играе любимата на много китайци игра ...
Астероид с диаметър 330 м - колкото е висока Айфеловата ...
Победа над ЦСКА-София насред стадион "Българска армия" ...
В статия от 30 ноември в „Ню Йорк таймс“ се посочва, че е ...
Лабораторен анализ на лекарство с моноклонални антитела на ...
Половинметров бронзов свещник (канделабър) с елени е ...
"Не съм глупак. Знам, че "Златната топка" вече не се връчва ...
На лов за стоки се впусна Митко Павлов. Водещият явно се е ...
Скромна е жената на шефа на Сатиричния театър Калин ...
Поне още пет клуба от Серия "А" вече са разследвани от ...
Неизлечима болест, психически проблеми или неуспешна ...
Продуцентът Евтим Милошев, вдъхновен от д-р Фауст, вече ...