Модният дрескод на Хелоуин продиктуван от филмите: по анцузи или с костюм като на Мария Бакалова

Анцузите на героите в "Игра на калмар"

Няма нужда да си рисувате котешко носле и мустачки за Хелоуин, нито да търсите островърха шапка и метла, за да приличате на вещица. Просто си облечете анцуга. Това е най-модерният костюм, който може да намерите. Но не всеки анцуг ще свърши работа.

Най-добре е да бъде семпъл, в зелената гама, като по ръкавите му има бели линии. Важен акцент е и да пришиете число от 001 до 256 в горната му част. Причината този семпъл костюм да е толкова популярен е южнокорейският сериал на Нетфликс “Игра на калмар”. Актьорите там са облечени основно по два начина. Единият е именно с тези анцузи, които са съчетали с бял потник или тениска, а другият - в розови гащеризони с качулка и маски. Това също е ефектен костюм, особено ако го комбинирате с няколко черни колана и пластмасов автомат. 

Охранителите на участниците в "Игра на калкан"
Охранителите на участниците в "Игра на калкан"

Мъжете могат да изберат и обикновен син анцуг. Той е модерен отново заради сериал - спортната комедия “Тед Ласо”, която бе отличена със седем награди “Еми”. За да изпипате до съвършенство външния вид на главния герой, ви трябва треньорска свирка и челна лента с козирка. Ако имате око към детайла, си залепете гъст изкуствен мустак. 

Част от героите от сериала “Тед Ласо”
Част от героите от сериала “Тед Ласо”

Жените може да пресъздадат визията на Никол Кидман от сериала “Девет перфектни непознати”. Тя е ефектна и много лесна. Ще ви трябват дълга бяла рокля, много руса перука, която достига поне до средата на гърдите ви, и гердан.

Никол Кидман в “Девет перфектни непознати”
Никол Кидман в “Девет перфектни непознати”

Ако пък сте патриотично настроени, се преобразете в българката Мария Бакалова и ролята на Тутар в “Борат 2”. Ще са ви необходими дълга руса перука и синя рокля с къс ръкав, каквато носи актрисата, докато съблазнява Руди Джулиани. Майсторството тук е в грима. Задължително трябва да носите яркочервено червило и да сложите светла пудра за лице.

Мария Бакалова като Тутар
Мария Бакалова като Тутар

Тази година “Мет” галата отново вдъхнови идеи за костюми. Ако не искате да полагате много усилия, се появете като Ким Кардашиян - в черно от главата до петите. Не показвайте и петънце от кожата си и вържете косата си на конска опашка. Предизвикателството ще е обаче да виждате достатъчно ясно през материята. 

Ким Кардашиян на “Мет”  галата, облечена цялата в черно.
Ким Кардашиян на “Мет” галата, облечена цялата в черно.

Друга нестандартна визия от “Мет” галата бе тази на изпълнителя АСАП Роки. Той се появи в дебело шарено наметало. Мнозина се пошегуваха в социалните мрежи, че сякаш се е увил в одеяло. Така че ако искате да ви е комфортно и топло, може наистина да го направите за Хелоуин. Само се постарайте одеялото да бъде достатъчно шарено. 

АСАП Роки с шареното си наметало от “Мет” галата е прегърнат от Риана.
АСАП Роки с шареното си наметало от “Мет” галата е прегърнат от Риана.

Изпълнителите също създават мода за Вси Светии. Сред най-нашумелите в момента е младата Оливия Родриго. На обложката към албума си Sour лицето е обсипано с лепенки. Може да направите същото. Изберете обаче достатъчно дребни лепенки, които са шарени и цветни - на пеперуди, слънца, емотикони и др. 

Певицата Оливия Родриго с облепено в лепенки лице
Певицата Оливия Родриго с облепено в лепенки лице

Лесен е и костюмът на Лил Нас Екс от клипа на песента му Industry Baby. За целта ви трябва яркорозов панталон и широка тениска в същия цвят. Комбинирайте с бели маратонки и сте готови. Може да вземете със себе си черна табелка с номер, за да наподобявате още по-детайлно затворническата му визия.

Лил Нас Екс е облечен в розово в клипа на новата си песен.
Лил Нас Екс е облечен в розово в клипа на новата си песен.

Ако пък предпочитате основно да седите на Хелоуин, може да пресъздадете образа на демократа Бърни Сандърс. Ще са ви необходими само тъмнозелено яке и шарени плетени ръкавици. Накрая ви остава да седнете и да кръстосате крака.

Кадърът на Бърни Сандърс, който събра голямо внимание онлайн.
СНИМКИ:  РОЙТЕРС И  ЛИЧЕН АРХИВ
Кадърът на Бърни Сандърс, който събра голямо внимание онлайн. СНИМКИ: РОЙТЕРС И ЛИЧЕН АРХИВ

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене