Детето чудо на тениса печели турнир в САЩ

Давидов е желан от най-престижните академии

11-годишното дете чудо на тениса Теодор Давидов продължава с триумфите на корта. Българчето спечели престижния турнир "Еди Хер" в американския щат Флорида - състезание, което е едно от най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 години.

Във финала Давидов победи с 6:4, 6:4 американеца Джордан Лий. Теодор триумфира с титлата след шест поредни успеха и само два загубени сета.

Момчето стана популярно в цял свят с уникалния си начин на игра. Той изпълнява два форхенда - с дясна и лява ръка, което е нещо невероятно в тениса. Наскоро Тео привлече вниманието на един от най-големите треньори Патрик Муратоглу. Той покани момчето да тренира в неговата академия. Муратоглу е дългогодишен треньор на легендата Серина Уилямс, а преди време работи и с Григор Димитров.

Тео Давидов е роден в България, но много малък заминава за Колорадо. Неговите родители се установяват зад океана. С много усилия изграждат малък семеен бизнес, чиято цел е да помогне за израстването на техния син в спорта. Именно таткото Калин е идеологът на рядко срещания стил на игра, при който се използват лявата и дясната ръка за изпълнение на сервис и форхенд. 42-годишният Давидов е бивш елитен състезател по волейбол. Неговият баща Тодор е първият треньор на дългогодишния национал Теодор Салпаров.

Росица Денчева се представи страхотно
Росица Денчева се представи страхотно

Във Флорида българският триумф продължи и при момичетата. Росица Денчева спечели титлата на сингъл на "Еди Хер" и достигна до финала на двойки. В категорията до 14 години поставената под №1 в схемата българка разгроми в мача за трофея с 6:1, 6:1 втората в схемата Ева Оксфорд (САЩ). Роси спечели титлата с пет победи при само един загубен сет. Във финала по двойки Денчева в тандем с Жо Лин Соу (Малайзия) отстъпиха на японките Лира Косака и Кико Инуе с 4:6, 3:6.

Денчева участва на турнира като част от международните отбори на ITF - поредно голямо признание за младите български таланти. Това е и изключителна възможност за младите ни тенисисти да пътуват и участват във висококачествени младежки турнири под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи са покрити от Фонда за развитие "Голям шлем".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене