Зайчето Питър на 120 г. все още търси репички

“Приказка за Зайчето Питър” от английската писателка Биатрикс Потър чества през 2022 г. 120 години от написването си. (У нас излиза със знака на Книгоиздателска къща “Труд”, която притежава пълните авторски права и издава култовата авторка години наред.)

През 1902 г. едно зайче със синьо палтенце скача в градината на г-н Макгрегър на лов за репички. И оттам скача в сърцата на читателите, откъдето никога не си тръгва.

Страстта на Биатрикс и нейния брат били животните. “Приказка за Зайчето Питър” е вдъхновила романи, пиеси, филми и е част от детството на поколения. КК “Труд” я издава с оригинални илюстрации и текст и с юбилейна корица.

Но това е само началото!

Следват още много заешки приключения на Питър и неговото семейство - всички завършващи с поука.

Най-скоро се задава “Зайчето Питър и големият лов на великденски яйца” - забавна книжка игра с капачета, страхотна и цветна.

Новата книжка ще ви отведе в един топъл, красив и пролетен ден, когато Зайчето Питър е на път да сътвори много, много нови бели. Като за начало ще изгуби всички великденски яйца. А кой ще му помогне да ги намери под чудните капачета! Може да ви се струва, че пролетта е далече, но за Зайчето Питър и неговите приятели не е така. Ще ви очароват с тази малка, кокетна книжка.

Очаквайте през цялата година много заглавия със Зайчето Питър с логото на “Труд” - официален издател на книгите за България.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене