Най-умните от “Стани богат” и “Последният печели” поканени в игра на Нова тв

Ники Кънчев се връща на малкия екран като водещ на нова игра.
СНИМКА: НОВА ТВ

Ники Кънчев се връща на малкия екран с “Голямото преследване”

Най-силните играчи от “Стани богат” (Би Ти Ви) и “Последният печели” (БНТ) са поканени в нова умна игра, която Нова тв започва да излъчва тази есен.

Вече доказали се публично, те ще са отборът на знаещите в “Голямото преследване”. Голямо, защото въпросите, за които се изискват знания, са много, но и парите, които могат да бъдат спечелени, също. Таван няма.

Именно с тази игра, която Нова тв снима по британския рейтингов формат The Chase (“Преследването”), Ники Кънчев се връща на малкия екран.

В нея 4-ма знаещи ще са т.нар. преследвачи, които ще задават въпроси на 4-ма участници. В първия рунд всеки играч участва в индивидуално преследване, в което трябва да отговори на колкото се може повече въпроси за 60 секунди. Всеки верен отговор носи пари - в Англия примерно се дават по 1000 паунда, а сумата се трупа в общ награден фонд за отбора на играчите. Нова тв все още не съобщава колко лева ще струва верният отговор у нас.

Във втория кръг участникът се изправя срещу преследвача и при зададен въпрос всеки се стреми да изпревари другия с правилен отговор. Ако играчът загуби, отпада от играта и губи и спечелените от него пари. Оцелелите участници минават към последния кръг, наричан финалното преследване, в което отговарят на въпроси вече като отбор и играят за равен дял от наградния фонд, натрупан по време на епизода.

Сумата, която може да бъде спечелена, на практика е неограничена и зависи само от знанията на играчите и тяхната смелост да поемат рискове.

“Голямото преследване” е английски формат и има награда от Британската тв академия. Шоуто е продадено в над 15 държави, сред които САЩ, Австралия, Китай, Германия, Испания, Чехия, Словения, Кипър, Хърватия, Сърбия, Гърция, Израел.

Нова тв ще излъчва играта всеки делничен ден от 18 ч, когато и Би Ти Ви пуска “Стани богат”. Само час по-късно е викторината на БНТ “Последният печели”. Така за първи път тв конкуренцията наесен ще навлезе в полето на знанието и интелекта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене