Две поколения Русеви - баща и дъщеря, с изложба в артгалерия “Вежди”

Иван Русев и Нина Русева правят обща изложба.
СНИМКА: АРТ ГАЛЕРИЯ "ВЕЖДИ"

Две поколения Русеви - баща и дъщеря, ще направят обща изложба в артгалерия “Вежди”. Експозицията ще бъде открита на 28 септември и в нея младата художничка Нина Русева се представя с 19 живописни творби под надслов “Лодките”, а скулпторът Иван Русев - с 6 произведения от серията “Храмове”.

Нина Русева е завършила специалност “Живопис” в Националната художествена академия (НХА). Доктор е по изкуствознание и изобразителни изкуства в НХА и хоноруван преподавател в академията.

Реализирала е много свои самостоятелни изложби, както и участия в общи и колективни представителни експозиции на българското изкуство в страната и чужбина. Отличена е с ценни награди, между които за млад автор от Столичната община, район “Изгрев” и Съюза на българските художници, както и от Министерството на културата.

Нейни творби се намират в колекциите на Европейския парламент, Софийската градска художествена галерия, в галерии в България и в чужбина.

Иван Русев е скулпторът, за когото казват, че кара камъка да говори и го превръща в завладяващо изкуство, подвластно на хармонията и разума. Завършил е специалност “Скулптура” в Националната художествена академия. Автор е на серията скулптури в Южния парк – “Богове на медицината” и паметника “Махатма Ганди”, както и на Мраморния  град на изкуствата, Скулптурен парк Илинденци. Той е сред основателите на фондация “Артцентър Илинденци”. Носител е на Националната награда за скулптура на името на академик Иван Лазаров през 2021 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Черната Златка се снима с новото гадже
Бриджит Фонда не иска да е звезда, чукна 60 г. като типична домакиня
Кейт Уинслет: Да си известен е ужасно, след "Титаник" животът ми беше неприятен
143 филма показват на поредния "София филм фест"
Соня Йончева: Свободата винаги ме е водила

Напишете дума/думи за търсене