Две поколения Русеви - баща и дъщеря, с изложба в артгалерия “Вежди”
24 часа | 21 Септември 2022 г. | 30 показвания | 0 коментара

Две поколения Русеви - баща и дъщеря, ще направят обща изложба в артгалерия “Вежди”. Експозицията ще бъде открита на 28 септември и в нея младата художничка Нина Русева се представя с 19 живописни творби под надслов “Лодките”, а скулпторът Иван Русев - с 6 произведения от серията “Храмове”.

Нина Русева е завършила специалност “Живопис” в Националната художествена академия (НХА). Доктор е по изкуствознание и изобразителни изкуства в НХА и хоноруван преподавател в академията.

Реализирала е много свои самостоятелни изложби, както и участия в общи и колективни представителни експозиции на българското изкуство в страната и чужбина. Отличена е с ценни награди, между които за млад автор от Столичната община, район “Изгрев” и Съюза на българските художници, както и от Министерството на културата.

Нейни творби се намират в колекциите на Европейския парламент, Софийската градска художествена галерия, в галерии в България и в чужбина.

Иван Русев е скулпторът, за когото казват, че кара камъка да говори и го превръща в завладяващо изкуство, подвластно на хармонията и разума. Завършил е специалност “Скулптура” в Националната художествена академия. Автор е на серията скулптури в Южния парк – “Богове на медицината” и паметника “Махатма Ганди”, както и на Мраморния  град на изкуствата, Скулптурен парк Илинденци. Той е сред основателите на фондация “Артцентър Илинденци”. Носител е на Националната награда за скулптура на името на академик Иван Лазаров през 2021 г.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Използваме персийската дума, дошла от Турция Намерихме меморандума в чекмеджето на служител в министерството при проверка. Става въпрос за този с “Джемкорп” за над 1 милиард лева. Това са думите на енергийния министър Росен Христов. Така точно тази част от мебелировката стана нещо изключително важно в България

Психолози смятат, че може да се превърне в “перфектна буря” за нашите финанси Световното първенство е в разгара си и дори да не сте изкушени от футбол, няма как да избягате от всеобщата еуфория около него. Просто защото всички говорят, пишат или споделят нещо по въпроса – я съмнения за купени мачове

Легендата на "Реал" (Мадрид) Икер Касияс скочи да брани ...
Използваме персийската дума, дошла от Турция Намерихме ...
В последния си работен ден в пожарната шефът на огнеборците ...
Емили Тротинетката явно е решила този път да се разходи ...
Франческо Тоти е приготвил скъп подарък за новата си любима ...
Дъщерята на Бил Гейтс Дженифър ще става майка за първи ...
Деси Цонева уличи вестник "Уикенд" в лъжа. Ето какво написа ...
Дъщерята на легендата Алън Шиърър изпоти феновете си с нови ...
Световните шампиони Лотар Матеус и Кака бяха зарязани на ...
Работата по излизане в открит космос на руските космонавти ...
Сестрата на Джорджина Родригес, Патрисия, разкри, че не ...
Зам. кметът на Бургас по култура, туризъм и спорт Диана ...
Китай ще извърши повече мисии за изследване на дълбокия ...
Зам. кметът на Бургас по култура, туризъм и спорт Диана ...
Неврофизиолози откриха при наблюдения на диви макаци ...
Едногодишно проучване на дренажната система под Колизеума ...