НВО ще излъчи документален филм за Нанси Пелоси

Нанси Пелоси. Снимка Архив

НВО ще излъчи документален филм за Нанси Пелоси, заснет от дъщерята на Пелоси – Александра, съобщи АП, цитирана от БТА.

Лентата ще дебютира на 13 декември, а на фокус е политическата кариера на председателката на Камарата на представителите. Филмът „Пелоси в Камарата“ („Pelosi in the House“) включва кадри, заснети по време на събитията от 6 януари. На някои от тях се виждат опитите на Нанси Пелоси да помогне на правителствения отговор във връзка с атаката към американския Капитолий. Тези кадри се разглеждат като част от разследването на Конгреса.

Филмът ще бъде показан три седмици преди края на мандата на Пелоси и връщането на Конгреса под контрола на републиканците. Нанси Пелоси обяви, че няма да заеме друг лидерски пост. Така тя слага край на две десетилетия кариера начело на демократите в Конгреса.

Телевизия НВО обяви, че документалният филм ще използва кадри, показващи кариерата на Пелоси през последните 30 години, включително избирането й за Конгреса през 1987 г. и издигането й на поста председател през 2007 г. Нанси Пелоси е първата жена, ръководила институцията. Филмът ще покаже и работата на Пелоси в дома й по време на ключови моменти в кариерата й.

Телевизията не е обявила до каква степен филмът ще разказва за Пол Пелоси, който е съпруг на Нанси Пелоси от 59 години. Инвеститорът Пелоси се възстановява от нападение в дома си в Сан Франциско през октомври. Тогава човек с чук нахлу в семейната къща с викове „Къде е Нанси“. Това е последната от поредица атаки срещу Нанси Пелоси.

Авторката на документални филми Александра Пелоси е била номинирана за „Еми“. По време на нападението срещу Капитолия на 6 януари тя е с майка си и снима. Александра Пелоси се е специализирала във филми на политическа тематика. Филмът й „Пътешествия с Джордж“ („Journeys with George“) от 2000 г., посветен на президентската кампания на Джордж Буш, има четири номинации за „Еми“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене