Китайска компания разработи платформа, подпомагаща производството на квантови чипове

Китайски стартъп даде начало на първата в страната платформа за електрически измервания с безразрушителна сонда, чиято цел е производството на квантови чипове

Китайски стартъп даде начало на първата в страната платформа за електрически измервания с безразрушителна сонда, чиято цел е производството на квантови чипове в Хъфей, провинция Анхуей, съобщи изданието „Ежедневник за наука и технологии“, предава Радио Китай.

Оборудването NDPT-100 е разработено от Origin Quantum Computing Technology Co Ltd и ще се използва в производството на чипове за квантови компютри. То може да реализира бързо и точно измерване на квантовото битово съпротивление, да идентифицира качеството на квантовите чипове с почти нулеви щети, според материали.

В момента платформата за безразрушителна сонда е пусната в употреба в първата линия за производство на квантови чипове в страната. Към момента в света са налични една десетки квантови компютри. Китайският „Укун“ (Wukong) е на път да направи своя дебют, а първата линия за производство на квантов чип в страната бърза да произведе необходимите части за него.

Origin Quantum направи редица пробиви в областта на квантовите изчисления от създаването си през 2017 г. Нейните изобретения включват свръхпроводящ квантов компютър, наречен „У Юен“ (Wu Yuan), машина за измерване и управление на квантов компютър „всичко в едно“, облачна платформа за квантови изчисления, оборудвана със свръхпроводящ квантов компютър, операционна система за квантов компютър и свръхпроводящи и полупроводникови квантови чипове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене