Ан Хатауей в мрачна екранизация

Носителката на "Оскар" Ан Хатауей и новозеландската актриса Томасин Маккензи са звездите на мрачна екранизация с елементи на филм ноар по дебютния роман "Айлийн" (2015) на Отеса Мошфег, представена миналата седмица на кинофестивала "Сънданс" в Парк сити, Юта.

Главната героиня Айлийн е странна млада жена с живо, чувствено и понякога опасно въображение. Реалният ѝ живот обаче е съвсем различен. През 1964 г. тя работи като секретарка в затвор за момчета в Масачузетс и се прибира у дома при депресиран, жесток баща, който изглежда доволен да се напива до смърт.

Айлийн е безнадеждно самотна и малко огорчена, докато не се появява нова бляскава служителка - Ребека Сейнт Джон, Хичкокова блондинка с докторска степен от Харвард, вкус към мартинито и увереност на първия съвременен секссимвол Мей Уест.

Ролята на Айлийн е поверена на новозеландската актриса Томасин Маккензи, а като загадъчната Ребека зрителите ще видят носителката на "Оскар" Ан Хатауей. Режисьор на филма е Уилям Олдройд.

В свое интервю в рамките на фестивала авторката на романа Отеса Мошфег, която помага за адаптирането на сценария, каза, че "Ребека помита и отнася Айлийн и зрителя в нещо "наистина лепкаво" 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене