Джералдин Чаплин пристига в София днес

Джералдин Чаплин с гримьорите на филма “Босият император” Атанас Темнилов, Петя Симеонова и Боримир Илков, първи асистент-режисьор

Джералдин Чаплин - най-голямата дъщеря на легендарния Чарли Чаплин от брака му с Уна О’Нийл, пристига днес в София  като гост на 27-ия “София филм фест”. Актрисата ще присъства на церемонията по награждаването на 25 март в зала 1 на НДK.

Актрисата ще представи филма на Джесика Удуърт - “Лука”, и ще получи Наградата на София на Столичната община. В лентата внучката на Нобеловия лауреат Юджийн О’Нийл изиграва ролята на Генерала. Във филма, вдъхновен от романа на Дино Будзати “Татарската пустиня”, има силно българско участие в лицето на актьора Валентин Ганев, художника сценограф Сабина Христова и Ека Бичинашвили, художник по костюмите.

През 2018 г. Чаплин се снима в продължението “Босият император”, копродукция на Белгия, България и Холандия, където отново работи с български екип. Продуцент от наша страна е Стефан Китанов-Кита. След дълъг кастинг за актриси, който продължава и след започването на снимките, режисьорите се спират на Джералдин Чаплин. Тя играе не една, а две роли - на сестри близначки, които са били разделени от малки и водят много различен начин на живот.

“Всички от българския екип бяхме възхитени от нейния професионализъм и отношение. Приликата с баща ѝ е поразителна, имаш чувството, че се докосваш до Чарли Чаплин”, разказва пред “24 часа” Атанас Темнилов, един от гримьорите. Докато са на терен, той ѝ прави бърза скица на лист от дневната програма, която тя с усмивка приема и става част от колекцията ѝ с портрети. 

По време на 33-ия московски филмов фестивал, в който участва и филмът на Валери Йорданов “Кецове”, Джералдин Чаплин, която е председател на журито, се появява на сцената с официална черна рокля и... кецове. По думите ѝ този филм е необикновен и възхитителен. Години след това Йорданов я кани за ролята на бабата в “Шекспир като улично куче”, но тя отказва, защото се притеснява от сложността на българския език. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене