18,6 млн. за "Левски" на година
24 часа | 24 Януари 2020 г. | 88 показвания | 0 коментара

"Левски" няма как да съществува без финансовата подкрепа на собственика Васил Божков. Поне на този етап. Причината е, че издръжката на клуба е най-малко 18,6 млн. лева на година.

"Към днешна дата санитарният минимум „Левски" да съществува е не по-малко от 1 550 000 лв. на месец - заяви изпълнителният директор Павел Колев. - Това е сума, в която не се включва покриването на стари задължения, ако не се обслужват задълженията към НАП и не се правят инвестиции в инфраструктура и трансфери. Това е абсолютен санитарен минимум."

Това е и сумата, която Божков чрез своите фирми е налял в клуба през последната година. Всички те са под формата на спонсорски договори и дарения. Погасени са и 7,348 млн. от старите задължения. Само в последния месец са преведени около 2 млн. лв. за селекцията и дейностите на клуба.

Шефът на „Левски" заяви, че няма притеснения за финансирането в краткосрочен план.

"Клубът функционира абсолютно нормално - добави той. - Ние си работим по стратегията, която сме начертали и спортно-технически, и административно. Ако бъде взето друго решение, ще бъдем информирани и ще променяме цели и задачи. В момента клубът функционира абсолютно нормално, няма поводи за притеснение."

Колев допълни, че когато става дума за добруването на клуба, "синя" България се обединява.

"Всички се вълнуват какво ще стане, какво се е случило до момента, как "Левски" е стигнал до това състояние и какво се прави, за да се излезе от състоянието", каза той.

Феновете на "Левски" са в готовност за протести. Това е станало ясно на срещата им с Васил Божков, научи "България Днес". Дали ще ги има и под каква форма, зависи от срещата им с премиера Бойко Борисов. На нея "синята" общност ще бъде представлявана от четири организации на привържениците. От страна на НКП ще отидат Степан Хиндлиян и членът на управителния съвет Димитър Костадинов. Тръст "Синя България" ще е представен от председателя Даниел Стрезов. От "Ултрас Левски" също ще е шефът - Адриан Петров. Четвъртата организация ще е сдружение "Сини сърца" с представител Илия Христов.

Поведението на феновете зависи от резултатите от визитата при министър-председателя.

"Ще има среща с премиера и там ще се поставят въпроси от фенска страна, но и също така ще бъде информиран какво смята левскарската общност по въпроса - заяви шефът на НКП Степан Хиндлиян. - Факт е, че Васил Божков няколко пъти казва, че ако лицензите на лотариите бъдат отнети, то той няма да може да дава пари за "Левски". Въпросът е защо държавата решава да национализира частен бизнес, но това е различна тема. Аз лично в тези атаки смятам, че Валери Симеонов е инструмент на нещо, но на какво – не знам. Далеч съм от мисълта, че той не е използван да свършва работа. В петък има среща с премиера, от която се очакват резултати. В зависимост от тези резултати ще вземем мерки. Имаме много фракции, фенклубове, организации. Един може да протестира във фейсбук, друг може на улицата, трети пред блока вкъщи. Има настроения за протести, но под каква форма ще бъдат, е въпрос на време да видим."

Премиерът Бойко Борисов призова да не се намесва "Левски" в хазартните въпроси.

"Аз съм болен левскар - заяви той. - "Левски" го е имало преди мен, ще го има и след мен. Имало го е преди Божков, ще го има и след Божков. Не виждам къде в доклада е намесен "Левски". Той касае неплащането на данъци и такси за стотици милиони, ако е верен. Ще се видя с желаещите, защото така или иначе се виждам с всички. Къде има тук някъде футболен клуб "Левски"? Да, аз съм левскар, и то болен левскар. Но трябва ли когато дойде този доклад, по презумпция, защото мога да си помисля нещо, да го скрия?"

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В цените на новопостроените жилища, които през последните няколко години достигнаха космически висоти, се наблюдава скрит спад. Според брокери средната отстъпка, която клиентите договаряли, била 12%, докато преди година не надхвърляла 5%. Това означава, че има скрито намаление, което засега не променя офертните цени

Трансплантирането на микроорганизми е следващият блокбастър - топмилиардери като Бил Гейтс и Марк Зукърбърг влагат пари в биотехнологични компании, които разработват микробиомни терапии, казва доц. Сотир Марчев - началник на Клиниката по кардиология в Медицинския инстутит на МВР. Почетен член (FESC) е на Европейското кардиологично дружество

„Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно. Доходите растат с двуцифрени размери, средните доходи вече надхвърлят 1300 лева. Когато стартира този мандат, средната заплата беше около 880 лева. Има много показатели, които опровергават тезата, че държавата е в криза и институциите не работят”

Двеста и двайсет двойки се ожениха на масова церемония във ...
Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в ...
Продуцентът Джон Питърс се сгоди отново, три седмици след ...
Рокаджията Ози Озбърн, който наскоро отмени турнето си в ...
Ако сте решили да се отървете от метлата и да си купите ...
На церемонията по откриването на 70-ия международен ...
Поправка чака биатлонистите на европейското ...
Най-гледаният филм у нас за миналата година е новата версия ...
Днес 64 години навършва поетесата Маргарита Петкова. Тя ще ...
Фестивалът тази година ще бъде в София и ще е в Парка на ...
Аня Пенчева заминава за Берлин заедно с Тончо Токмакчиев, ...
Биляна Дол - бившата вече приятелка на футболиста Валери ...
“Тази година имах честта да поканя един човек да участва в ...
Абсолютен рекорд в София - 128 двойки си казаха ...
Бандата се връща в България с концерт от обиколката си ...
Родният национал Кирил Десподов още не може да си намери ...