Меси и Роналдо най-богати и най-щедри

Рамос, съпругата му и децата събират средства и за УНИЦЕФ

Конър Макрегър също дарява милион, след като леля му почина

Милиарди от дарения в най-различни световни валути вече текат в подкрепа за каузи, свързани с коронавируса. Както и за борбата срещу самата зараза, така и за нуждаещите се от подкрепа в момента, а и за справянето с очакваните последствия, най-вече от икономическо естество.

Лионел Меси е загрижен и за проблема в родната Аржентина
Лионел Меси е загрижен и за проблема в родната Аржентина

Светът на спорта е засегнат изцяло, тъй като няма състезания, но богатите атлети и клубове отделят от състоянията си, за да помогнат.
Футболистите на големи и по-малки отбори вече взеха решение да намалят заплатите за времето, през което няма мачове, за да подпомогнат клубовете. За адмирации е постъпката на играчите, треньорите и ръководството на "Левски", че първи у нас се решиха на тази стъпка, предвид тежката финансова ситуация на "Герена".
Редица от големите звезди бръкнаха в дълбоките банкови авоари. Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос със съпругата си Пилар Рубио дари 264 571 маски, 1000 предпазни облекла и 15 000 теста в борбата срещу коронавируса.

Ръгбистът Мбанда стана линейкаджия
Ръгбистът Мбанда стана линейкаджия

По примера на неговия клуб, който също направи огромно дарение към болниците в Мадрид, сърцатият бранител се включи в битката с пандемията. От "Барселона" също не останаха по-назад и обявиха, че се включват в борбата с коварната зараза. Голямата звезда на каталунците Лионел Меси се раздели с милион евро в полза на болници в града и в родната си Аржентина. Треньорът и бивша звезда на "синьо-червените" Хосеп Гуардиола добави още толкова от личните авоари.
По-назад не остана и нападателят на "Ювентус" и Португалия Кристиано Роналдо, който също предостави милион евро на болници в родината си. Агентът му Жорже Мендеш също се включи.

Кристиано отново побърза да помогне на нуждаещите се
Кристиано отново побърза да помогне на нуждаещите се

Леон Горецка и Йошуа Кимих от "Байерн" основаха фонд "Ритаме короната" за дарения, а с финансови средства се включиха редица техни колеги като Робърт Левандовски, Лерой Сане и други, а сред тях и звездата Тимо Вернер. За фонда някои дариха по милион, други според възможностите си по по-малко.
Футболистът на "Монако" Кейта Балдеа даде 50 000 евро на Сенегал за борбата с коронавируса. В страната вече има близо 100 случая на заразени. В Европа някои би си казал, че това не са кой знае какви пари, но в Сенегал е много сериозна сума.
"Присъединявам се към глобалната солидарност в борбата срещу коронавируса. Моля всички мои сънародници в Сенегал да спазват стриктно препоръките на здравните служби", написа Балде.
Тенисистът Роджър Федерер и съпругата му Мирка са отделили 1 милион швейцарски франка на най-уязвимите семейства в алпийската страна.
"Времената са предизвикателство за всички и никой не бива да бъде изоставян. Мирка и аз лично решихме да дарим 1 милион швейцарски франка на най-уязвимите семейства в Швейцария. Приносът ни е само началото. Надяваме се и други да се включат в подкрепата на повече нуждаещи се семейства. Заедно можем да преодолеем кризата. Останете здрави", написа рекордьорът по титли от Големия шлема в социалните мрежи.
Суперзвездата в UFC Конър Макгрегър също дари милион евро за предпазни облекла за медицинските лица в болниците в Република Ирландия в борбата с коронавируса.
"Разпознавам сериозните битки от километри. В момента всички водим такаваУ, заяви Конър. Само преди дни лелята на боеца Ан стана жертва на заразата и почина.
Някои спортисти нямат възможностите на световноизвестните си колеги, но излизат на първа линия. Например, италианският ръгбист Максим Мбанда смени спорта с каране на линейка. 27-годишният здравеняк е решил, че с това начинание може да помогне на страдащата си страна.
"Когато спряха мачовете, помислих как мога да помогна и се сетих за това. Дори да не могат да говорят, болните казват с очите си, че не можеш да си представиш какво изпитват", споделя играчът на "Дзебре ръгби".
Освен това той носи храна и лекарства на възрастни хора.

Е 20 млн. евро от Бундеслигата

Трите участника на страната в тазгодишното издание на Шампионската лига - "Байерн", "Борусия" (Дортумнд) и РБ (Лайпциг), както и "Байер" (Леверкузен), който играе в Лига Европа, ще подкрепят финансово отборите в нужда от Първа и Втора Бундеслига, съобщава "Билд".

Звездите на "Байерн" са съпричастни
Звездите на "Байерн" са съпричастни

Четирите клуба са готови да предоставят 20 млн. евро в помощ на по-бедните тимове. Очаква се германските грандове да получат 12,5 млн. от разпределението на парите от тв права от Шампионската лига. Те ще се откажат от тях и ще ги пренасочат към фонд за подпомагане на най-засегнатите от кризата. Трите най-богати клуба ще добавят и допълнителни средства в размер на 7,5 млн.

Кечистът Русев помага в САЩ

Родните спортисти не са особено заможни и нямат възможност да отделят впечатляващи суми за подпомагане на борбата и последствията от коронавируса, но не така стоят нещата с нашата звезда в кеча в САЩ Мирослав Барняшев, известен като Александър Русев.

Русев не се притеснява от изтичащия си договор, за да помогне на колеги
Русев не се притеснява от изтичащия си договор, за да помогне на колеги

Макар неговият договор със световната федерация да изтича, Русев направи благодордна постъпка. Барняшев се включи в битката с последствията от опасната болест, като обяви финансова помощ на всеки служител от световната кеч федерация, който е останал без приходи заради карантината.
Сумата е 20 000 долара на човек. И както Русев написа в социалните мрежи: "Както казваме в България - малко, но от сърце". Давам по 20 000 долара на всеки от нашето семейство, който е принуден да си седи вкъщи и няма приходи. Не можем да се справяме без вас."

Каре 3

"Локо" (Лайпциг) препълва стадиона

Четвъртодивизионният ДЛокомотивУ (Лайпциг) няма бюджета на съгражданите си от РБ, но има верни фенове. Някогашните ДжеалезничариУ успяха да продадат 62 000 билета за въображаем мач на 8 май.

"Бруно Плахе" не може да побере 62 000 зрители
"Бруно Плахе" не може да побере 62 000 зрители

Билетите са с цена от 1 евро. Приходите от тях ще отидат за подпомагане на тима при кризата за средства заради коронавируса. Рекордът за посещаемост на клубния стадион на "Локомотив" e 55 000 зрители от 1955 година, когато там гостува "Байерн". Иначе най-много фенове на отбора се събират през 1987 г. , когато на "Централщадион" в Лайпциг гостува френският "Бордо". Мачът е от КЕШ и събира невероятните 120 000 фенове по трибуните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене