Президентът на БФС Михаил Касабов: УЕФА не ни спира парите

Михаил Касабов и БФС няма откъде да намерят свежи пари

УЕФА не е спряла средствата, които са предвидени да получава БФС, но става въпрос само и единствено за програмите, по които двете организации работят за развитието на спорта. Това уточни пред "България Днес" президентът на родната централа Михаил Касабов. Заради спрените първенства и турнира за Купата на България и очакваните загуби от пандемията от коронавирус от някои клубове поискаха футболният ни съюз да им помогне и финансово, имайки предвид европейските пари. Но това е невъзможно да стане, признава Касабов.
"БФС получава от УЕФА средства само и единствено за програмите, по които се работи общо", разяснява казуса футболният ни шеф. "И само за това те могат да бъдат харчени, а от УЕФА контролират разходите стриктно и не е възможно дори част от средствата да бъдат отклонени. Съвместната работа в момента е забавена заради пандемията, но ще продължи, надявам се по-скоро. От ЦСКА-София първи поискаха финансова подкрепа от страна на футболния съюз и бързо привлякоха съмишленици, но на практика такова нещо не е възможно, обяснява Касабов. "В БФС членуват над 400 клуба, професионални и аматьорски, в създалата се ситуация всеки има нужда от пари, разбираме това. Но не може да дадем на един, а на другите - не. Средства просто няма, това е истината. Както досега, така и в бъдеще ще помагаме по всякакъв възможен начин, разбира се, но някой да си мисли, че можем да му изсипем пари, е нереално", твърди още футболният бос.
Канцелариите на базата в столичния квартал Бояна също са празни сега, както откъм хора, така и откъм яснота как и кога ще завършат първенствата и турнирите и кога ще бъдат изиграни баражите на европейското първенство, което заради пандемията бе отложено за следващата година. ДВиждаме каква е ситуацията в световен мащаб. Ние сме длъжни да се съобразим с нея. Мнения чухме всякакви. Но ще изчакаме да видим какво ще реши националният кризисен щаб относно извънредното положение. Тогава, след 13 април, ще видим какво ще мислим и дали ще се събираме пак. Всички сме зависими от решението на държавата, не само ние във футбола", завършва Касабов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене