Изненадващи сигнали, че вашето куче ви обича
Mila.bg | 08 Април 2020 г. | 212 показвания | 0 коментара

Въпреки че те не могат да изразяват обичта си с думи, кучетата имат много други начини да ни покажат, че ни обичат истински. Ветеринарни лекари разкриват някои от тях:

Разпознават вашето име и му се радват

Те бързо научават своите имена, но когато научат и вашето име и подскачат от радост при споменаването му, да знаете, вече сте в сърцето на тази животинка.

Носят ви неща за „поправка“

Мишел Л. Шидловски, ветеринарен специалист и инструктор по антрозология в Beacon College в Лийсбърг, Флорида, казва, че някои кучета проявяват доверие към своите собственици, като им носят „счупени“ предмети. По този начин те ви демонстрират, че вярват във вас и във вашата интелигентност да поправите счупеното.

Е, понякога „счупеното“ е мъртво животно, затова не бъдете прекалено строги към тях в тези ситуации. Може би просто ви казват, че ви обичат.

Пазят ви, докато се храните или почивате

Кучетата често искат да защитят тези, които обичат, дори и да няма реална заплаха за тях, като ги „пазят“.

"Охраняването често е знак, че кучето ви чувства, че принадлежите към неговата глутница“, казва Шидловски.

„Събират“ ви

Усещането за глутница може да се прояви и когато например сте на разходка цялото семейство. Ако някой член на семейството се отдели напред, кучето ще изтича и ще се опита да го върне към останалите. По този начин то проявява също своята привързаност.

Търка се у вас

Това е по-типично за котките, но собствениците на кучета също знаят какво е, когато техните любимци започнат да търкат муцуните си в тялото им. Това е знак за маркиране: „Ти си мой! И аз те обичам!“

Споделя с вас играчките си

Когато ви носи любимата си играчка, вашето куче проявява и доверие, и дълбока обич към вас. Не го разочаровайте, порадвайте се заедно и поиграйте.

Усещат ви

Когато сте уморени или натъжени, вашето куче се сгушва до вас, слага си муцуната в скута ви и просто диша дълбоко. То не иска да яде или играе, защото усеща, че вие имате нужда от почивка или утеха. Това кученце истински ви обича, да знаете.

Гуши се във вас

Ако вашият любимец често се прилепва силно до тялото ви и обича да заспива с глава върху краката или гърба ви, той е много свързан с вас и ви обича.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Виенската държавна опера обяви програмата си за следващия сезон, който почва на 7 септември, независимо от неяснотите около коронавируса. За тази дата е насрочена премиерата на “Мадам Бътерфлай” от Пучини. Общо 10 премиери са предвидени за сезона, като операта, ръководена от новия си директор Богдан Рошчич

В Пловдив най-нетърпеливи, върна се всеки трети малчуган Близо половината от родителите, заявили намерение да заведат децата си на градина, не го сториха вчера. В първия работен ден за седмицата масово забавачките отвориха при стриктни противоепидемични мерки - отделни входове за всяка група, еднопосочно движение

40 кг кокаин за 10 млн. лв. откриха полицаи в мерцедес на 33-годишен мъж в Студентски град, съобщиха на брифинг във вторник от МВР и прокуратурата. Дрогата била в два сака, разпределени в пакети. Униформените проверили колата, защото шофьорът бил съмнителен. Арестуваният Николай Петров се държал изключително нервно при проверката

Футболната любимка Кати Прайс-Джордан, навърши 42 години ...
Уди Алън заяви, че спечелването на награда „Оскар“ не ...
“Съпричастна към всички абитуриенти, качвам снимки от бала ...
Кейт Бланшет ще председателства журито на фестивала във ...
Италианският певец Ал Бано породи полемика и подигравки с ...
Липсата на фенове ще бъде голям минус за „Борусия“ (Д) при ...
Нивата на кислород в световните океани са намалели с ...
Звезда от Висшата лига получи е загазил сериозно. Все още ...
Близнаците Чоно и Розалин Пенчеви се борят 40 минути с ...
Японският безпилотен космически кораб "Конотори 9" започна ...
"За всички, които се интересуват от отслабване. Менюто ми ...
Новият обслужващ робот в кафене в южнокорейския град Теджън ...
„Бъдете целеустремени, преследвайте мечтите си и никога не ...
Русия планира да построи нова космическа станция, защото ...
Китаристът на легендарната рок банда Queen - Брайън Мей, е ...
"Левски" ще играе контрола с "Витоша" (Бистрица) на 30 юни, ...