Изненадващи сигнали, че вашето куче ви обича

Въпреки че те не могат да изразяват обичта си с думи, кучетата имат много други начини да ни покажат, че ни обичат истински. Ветеринарни лекари разкриват някои от тях:

Разпознават вашето име и му се радват

Те бързо научават своите имена, но когато научат и вашето име и подскачат от радост при споменаването му, да знаете, вече сте в сърцето на тази животинка.

Носят ви неща за „поправка“

Мишел Л. Шидловски, ветеринарен специалист и инструктор по антрозология в Beacon College в Лийсбърг, Флорида, казва, че някои кучета проявяват доверие към своите собственици, като им носят „счупени“ предмети. По този начин те ви демонстрират, че вярват във вас и във вашата интелигентност да поправите счупеното.

Е, понякога „счупеното“ е мъртво животно, затова не бъдете прекалено строги към тях в тези ситуации. Може би просто ви казват, че ви обичат.

Пазят ви, докато се храните или почивате

Кучетата често искат да защитят тези, които обичат, дори и да няма реална заплаха за тях, като ги „пазят“.

"Охраняването често е знак, че кучето ви чувства, че принадлежите към неговата глутница“, казва Шидловски.

„Събират“ ви

Усещането за глутница може да се прояви и когато например сте на разходка цялото семейство. Ако някой член на семейството се отдели напред, кучето ще изтича и ще се опита да го върне към останалите. По този начин то проявява също своята привързаност.

Търка се у вас

Това е по-типично за котките, но собствениците на кучета също знаят какво е, когато техните любимци започнат да търкат муцуните си в тялото им. Това е знак за маркиране: „Ти си мой! И аз те обичам!“

Споделя с вас играчките си

Когато ви носи любимата си играчка, вашето куче проявява и доверие, и дълбока обич към вас. Не го разочаровайте, порадвайте се заедно и поиграйте.

Усещат ви

Когато сте уморени или натъжени, вашето куче се сгушва до вас, слага си муцуната в скута ви и просто диша дълбоко. То не иска да яде или играе, защото усеща, че вие имате нужда от почивка или утеха. Това кученце истински ви обича, да знаете.

Гуши се във вас

Ако вашият любимец често се прилепва силно до тялото ви и обича да заспива с глава върху краката или гърба ви, той е много свързан с вас и ви обича.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене