Легендата Балак скочи на защитник №1: Ван Дайк е късметлия

Ван Дайк е любимец на феновете на “Ливърпул”

Легендата на германския футбол Михаел Балак изненадващо нападна защитник №1 в света Върджил ван Дайк. Според бившия играч на “Челси” и “Байерн” нидерландецът не би блестял във Висшата лига във времето на нападатели като Алън Шиърър, Тиери Анри и Уейн Рууни. През миналия сезон Ван Дайк бе играч №1 на “Ливърпул” и бе много близо до спечелването на “Златната топка”, но в крайна сметка бе изпреварен от Лионел Меси. Нидерландецът е с основна заслуга за спечелването на Шампионската лига от “червените”, но въпреки това Балак далеч не е възхитен от качествата му.
"Ван Дайк има голям късмет, че играе в ера, в която във Висшата лига липсват играчи като Дидие Дрогба, Франк Лампард, Алан Шиърър, Тиери Анри, Уейн Руни, Робин ван Перси, Карлос Тевес, Емануел Адебайор и Диего Коста - казва бившият германски национал. - Не ме учудва мнението на онези, които го мислят за най-добрия защитник в света.”

Балак е шампион с “Челси”
Балак е шампион с “Челси”

Думите на Балак логично не се харесаха на феновете на “Ливърпул”. Клубната легенда Стив Никол бързо отговори на германеца. Той работи като анализатор за най-голямата спортна медия - ESPN. “Любопитно ми е да посочи кой аспект от играта му не харесва, защото няма как да ми кажете, че дори Дрогба не би имал проблем срещу него във физическо отношение - казва Никол, който е четирикратен шампион и носител на КЕШ с “Ливърпул”. - Не си спомням и никой във Висшата лига или в Шампионската лига да може да премине през него или да го изпревари. Така че - и това не е проблем. Може ли да подава? Да, може и да подава. Наистина бих искал да разбера какво в играта на Ван Дайк му липсва, за да се изправи срещу нападателите, които изброи.”
Ван Дайк пристигна в Ливърпул срещу 85 млн. евро от “Саутхемптън” в началото на 2018-а и веднага се превърна в основна фигура в състава на Юрген Клоп. За известно време той бе най-скъпият защитник в историята, но рекордният му трансфер бе надминат при преминаването на Хари Магуайър в “Манчестър Юнайтед”, който бе купен от “Лестър” за 87 млн. евро.
В момента Ван Дайк и съотборниците му в “Ливърпул” се готвят за рестартирането на Висшата лига и вдигането на чаканата вече 30 години титла. Надеждите са първенството да бъде подновено в средата на юни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене