OPERAVISION ИЗЛЪЧИ ОПЕРАТА „БОРИС ГОДУНОВ“ ОТ МУСОРГСКИ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА

На 29 май , от 20:00 часа българско време, интернет платформата Operavision.eu излъчи операта „Борис Годунов“ от Модест Мусоргски, постановка на режисьора Пламен Карталов от 2014 година, заснета на площада пред патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“. Инициативата Operavision стартира през 2018 година като част от програмата „Творческа Европа“ на ЕС и се реализира от Европейската асоциация на оперните компании и фестивали под мотото „Опера за свързания свят“.

Оperavision в момента обединява 29 партньори от 17 държави. С „Борис Годунов“ се отбелязва първото участие на България на тази пристижна платформа. Спектаклите, които се излъчват се превеждат автоматично на 114 езика, в това число и на български.

Постановката на Пламен Карталов е посветена на 100 години от рождението на знаменития ни бас Борис Христов, 85 години от рождението на Николай Гяуров – и двамата с блестящи превъплъщения в коронната роля на басите – тази на Борис Годунов.

Почитателите на оперното изкуство видяха и чуха българския бас Мартин Цонев в ролята на Борис Годунов. Диригент беше маестро Константин Чудовски.

Постановката ще е достъпна за гледане и в Youtube канала на платформата до 28.08 2020 година.

„Борис Годунов“ на Софийската опера предизвика много положителни мнения на почитателите на оперното изкуство от цял свят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене