Два месеца с криминални сериали

Шон Еванс като Ендевър Морс в ендоименния сериал

“Лятото на детективите” - под това мото ще е програмата на “Епик Драма” в следващите два месеца. Акцент в нея ще са най-добрите криминални сериали от цял свят.

Един от тях е “Ендевър”, в който главно действащо лице е детектив Ендевър Морс, прочут с доста необичайните си методи на разследване за епохата на 60-те и 70-те години на миналия век. Зрителите ще могат да видят седмия сезон на сериала, в който главните герои са в ново десетилетие и време на промяна. В навечерието на Нова година всичко изглежда да е наред. Събитията от изминалата година обаче са оставили своя отпечатък, затова и стари приятелства, и нови отношения са подложени на изпитание.

В зората на време на повече права за жените, социален прогрес и научен подем, 1970-а в Оксфорд започва с откритието на мъртво тяло, захвърлено в канала. Единствената улика е подсвирване, което свидетел е дочул в нощта на престъплението, така че работата на екипа по откриване на извършителя няма да е никак лесна.

В главната роля е английският актьор Шон Еванс, който успешно се доказа и като режисьор на сериала.

Първият епизод от седмия сезон на “Ендевър” ще бъде излъчен днес, 4 юли, в 20,30 ч, следван от епизод 2 в понеделник, 6 юли, от 22 ч.

Друг много популярен сериал - “Вавилон в Берлин”, ще пренесе зрителите в Берлин през 20-те години на ХХ век. Градът е дом на талантливите, амбициозните и суетните, но и на организирана престъпност и политически екстремизъм. Полицейският служител от Кьолн Гереон Рат е нов в отдела за борба с наркотиците и проституцията в полицейската централа на Берлин. Макар да изглежда спокоен и искрен, той носи голям товар. Отделът се управлява от Бруно Волтер, чиито тайни мотиви се превръщат в заплаха. Между двамата мъже е Шарлът - интелигентна млада жена, принудена да води двойствен живот.

“Вавилон в Берлин” ще върви от вторник, 7 юли, всяка делнична вечер след 23,30 ч.

Малко след това тръгва историята за битката на един мъж с “Коза ностра” през 70-те години. Ким Роси Стюарт е в главната роля на полицейския детектив Дарио Малтезе, който се завръща в Сицилия за сватбата на приятел от детството си и се оказва въвлечен в случай с убийство. “Малтезе: Детективът на мафията” тръгва на 9 юли всеки четвъртък от 22 ч.

Вторият сезон на испанския трилър “Ръката на Ла Гардуня” ще покаже как Севиля се е възстановила след кризата и остава икономическата столица на западния свят, като задържа монопола си върху търговията с Индиите. С разрастването на града до исторически рекордни нива управниците му не успяват да осигурят жителите. Една от мафиотските организации - Ла Гардуня, завзема бизнеса с проституция, продажба на алкохол и черния пазар на храни. Но срещу нея ще се изправи Матео Нунес, в чийто образ е Пабло Молинеро. “Ръката на Ла Гардуня” ще върви всеки четвъртък след 22,30 ч.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене