Първа изложба във вход освежава събранието на съседите

Посетител разглежда нестандартната изложба. Авторите обещават продължение.

В малка жилищна сграда в центъра на София преди седмица се състоя нестандартно събитие

Това е първата от планирана серия изложби във входове на жилищни сгради, които целят да изследват входа като пространство с потенциал за повече изкуство и естетика, да преоткрият и развият неговият смисъл и функции.

Първото от тази серия събития представи по етажите на жилищната сграда различни видове изкуство - картини, фотографии, дизайнерски лампи и книги.

Съседите имаха възможност да проведат ежемесечното си събрание в приятна атмосфера, вдъхновени от изкуство и ентусиазъм, без напрежение и досада, а от своя страна авторите предоставиха процент от продажбите за ремонтни дейности на входа.

В компанията на летни напитки, музика и свежа декорация живущите в сградата обсъдиха на воля въпросите по стопанисването ѝ.

Авторите на проекта си поставят за цел да дадат нов имидж на входните пространства - да им вдъхнат характер, като изкуството стане неразделна част от живота на хората, и да приобщят това преходно пространство към жизненото поле за споделено ползване от общността.

Този забавен и нестандартен начин на събиране на средства за ремонт на входните пространства на жилищните сгради има истински потенциал да се превърне в хит, а всички домоуправители в столицата са поканени да кандидатстват за “Изложба във входа” и на техния адрес.

Проектът “Изложби във входове” е създаден от две жени с опит в интериорния и графичния дизайн, изящното изкуство и рекламата. Организацията им се нарича “Вход В”. и се занимава с интериори и различни креативни концепции.

Информация за творбите, предложени на съкооператорите:

Valeria Valencer – живопис

Атанас Христосков – фотографии от Индия 

Даниел Ненчев – автор на книгата „Идеи без граници“ 

Анастас Анастасов - автор на книгата “108 Colours of India”

Studio Zappriani – дизайнерски осветителни тела, ръчна изработка

Василена Георгиева – цялостно оформление и инсталации

Вход. В – Interiors and Creative concepts
www.entrv.com
[email protected]

.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене