Битките на Чичо Венци

Венци често се майтапи и с чернокожите футболисти

Президентът на "Славия" Венцислав Стефанов не се плаши от войни. За близо 30 години във футбола Чичо Венци скочи на кого ли не. Пословични са битките му извън терена с грандовете "Левски" и ЦСКА, а за съдиите той е истински кошмар. В последните седмици Стефанов се обърна срещу Наско Сираков и Гриша Ганчев, с които имаше добри отношения през годините. Изпати се и реферът Ивайло Стоянов-Сватбата, който бе наречен "помияр", тъй като е помогнал на "червените" при победата над "Локо" (Пд).
"ЦСКА му е присърце на Ганчев - каза преди година Стефанов. - Гриша е болен цесекар. Издържа отбора, грижи се, публиката го припозна." Преди няколко дни плочата бе сменена. "Г-н Ганчев, ти не си ЦСКА, а си "Литекс"! - беснееше Венци. - Това много добре го знаеш. И никога няма да бъдеш ЦСКА. Винаги ще си останеш "Литекс."
Любов и омраза в различни етапи имаше и с Наско Сираков, който игра в шампионския отбор на "Славия" от 1996 г. "Наско притежава много качества, които точно прилягат на отбор като "Левски". Твърд е, може да казва "не", разбира от футбол, разбира от организация", каза Венци при завръщането на Сираков в "Левски". Но заради споровете за телевизионните права скочи на Наско. "Бих посъветвал Наско Сираков да си наляга парцалите и да не се прави на голям тарикат - избухна Стефанов. - Наско на какво е собственик? На строго секретен подземен завод за сламени шапки. Като си собственик нали трябва да имаш пари!"

Генов да си гледа кравите

Венци Стефанов имаше култови изказвания по адрес на бившия рефер №1 Антон Генов, който по професия е ветеринарен лекар.
"Трaмвaй нoмeр 5 прaви пo-мaлък зaвoй oт Aнтoн Гeнoв - казва Чичо Венци. - Кaтo видя пoлoжeниeтo, и зaви в oбрaтнa пocoкa. Oгрaби трудa нa мoмчeтaтa. Дирeктнo пoръчкoв cъдия. Cъмнявaм ce, чe тoзи cъдия e мъж. Нямaм думи!", зaявявa eмoциoнaлнo Вeнци Cтeфaнoв. "Oттук нaтaтък Гeнoв щe ce cъcрeдoтoчи в eднo - щe бъркa в г*зa нa крaвитe. Нaли e вeтeринaр. Тoвa му e рaбoтaтa." 

Генов ядосваше чичо Венци
Генов ядосваше чичо Венци

Любо не става и за домоуправител

Бившият национален селекционер Любослав Пенев не ставал и за домоуправител. На няколко пъти Венци се подигра на футболната легенда, който се бе кандидатирал и за шеф на БФС.
"Не бих го направил дори домоуправител на вход - казва Стефанов. - Знам, че играе добре тенис, на футболен мач не съм го виждал. На стадион "Славия" идва само да играе тенис. Веднъж вече го ошамариха, като се кандидатира за президент на БФС. Пак ли иска да се случи същото? Носеше табелата "последната дупка". Разбирам да подкрепим за президент на БФС човек със солиден бизнес, който е ръководител с опит и постигнати резултати. Но за Пенев не е сериозно. Доколкото знам, бизнесът със заведения и месо не му е много успешен." 

Пенев не успя да стане шеф на БФС
Пенев не успя да стане шеф на БФС

В "Литекс" са магазинери

Венци Стефанов не пропусна преди години да се изгъбарка и с шефовете на ловешкия "Литекс". Босът на "Славия" не взимаше много насериозно водещия се за президент Трифон Попов и директора Величко Дихонов.
"Какъв е тоя Трифон? - пита Венци и сам отговаря: - Той е обикновен магазинер и не ми е на нивото. Не може един магазинер да ми дава оценка. Оценка може да ми дава само Гриша Ганчев. Не мога да правя коментар на хора, които са под 10 дихона тъпота" (б.а - визира Величко Дихонов). 

Трифон Попов (вляво) сега е в ЦСКА
Трифон Попов (вляво) сега е в ЦСКА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене