Ножът опря в кокала на "Левски"

Сираков обеща на феновете, че няма да има обединение с други клубове

Отборът ще оцелее, няма да има тирета и запетайки, категоричен е собственикът Наско Сираков

"Левски" ще го бъде. Това обеща новият мажоритарен собственик на "сините" Наско Сираков.
Легендата на клуба се зарече, че отборът ще оцелее въпреки всички проблеми, пред които е изправен в момента.
"Левски" ще го бъде - това е 100% сигурно. Ако трябва, само със собствени кадри и юноши - категоричен бе Сираков. - Всички са наясно, че ножът е опрял в кокала. Не спираме да работим по различни идеи. Странното е, че спонсори и рекламодатели, които сами ни търсиха, в последно време се оказаха със сериозни проблеми в бюджета за реклама и се отдръпват."
Заради това "Левски" отново се обърна с апел за помощ към феновете. Направи го със специално изработен клип, в който участват куп известни личности.
"Сигурен съм, че с този клип ще дадем началото на сериозен оздравителен процес на клуба - смята Сираков. - "Левски" няма проблем с лиценза за Първа лига. Това е целенасочено - пускането на невярна информация за обединяване с други тимове. Румен Чандъров ми е приятел, но не сме се чували от месец. А и в момента не искам и много да се чуваме, защото му дължим някаква сума за Здравко Димитров. Феновете трябва да са сигурни, че в "Левски" няма да има тирета, запетайки, точки и т.н. Пак ще кажа, че нямаме проблем с лиценза за Първа лига. Може да има проблем с европейския лиценз за догодина. Той може да се появи след 31 юли."
Собственикът на "сините" добави, че има интерес към играчи на "Левски".
"Трансферният прозорец все още не е отворен на доста места - обясни той. - Има интерес към наши играчи. Това е другото перо, на което разчитаме, да можем да покрием финансовата дупка, която се отвори между февруари месец и сега. Ние забележки към футболистите и персонала нямаме. Всички проявяват разбиране. Смятам, че ще се договорим с всички играчи, които искаме да останат в клуба. Има такива, които могат да напуснат, но правим всичко възможно да ограничим щетите максимално."
Днес е общото събрание на клуба. На него Сираков ще стане официално мажоритарен собственик на "Левски".
"Направена е оценка на Акционерното дружество и документите са подготвени - каза той. - Имаме 3 седмици да платим този прословут данък, за акциите, който вълнува хората. Той е изключително малък. В понеделник или вторник този процес ще бъде завършен. Акциите на Тити са още в мен. Заради болестта му не успяхме да му ги прехвърлим. Следващата седмица, ако тестовете му са отрицателни, ще задействаме тази процедура. Наистина тези акции са предвидени за продаване при интерес към тях."



Снимки: Юлиян Савчев



Може да се стигне до несъстоятелност

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев заяви, че ако ситуацията в клуба не се промени, обявяването на несъстоятелност е неизбежна.
"Не е вярно, че "Левски" не е коректен към партньорите си - обяви той. - Благодарение на дарителската кампания и продажбите на артикули ние сме коректен платец към всички наши партньори. Освен това се отчитаме всеки месец. За съжаление нямаме достатъчно средства, за да сме коректни към футболистите и служителите. Ако ситуацията в "Левски" не се промени, може да се стигне до несъстоятелност. Притеснени сме от генералното положение, в което се намира клубът. В дарителската кампания е нормално да има висоти и спадове. Част от средствата от дарителската кампания се пренасочи към фен магазина. Няма кой знае какъв спад. Проблемът е, че възможностите на хората са ограничени. Всеки един договор е от огромно значение. Фирмите трябва да знаят, че марката "Левски" носи голям интерес."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?
Уличен артист подари своя картина на Сара Джесика Паркър

Напишете дума/думи за търсене