Семпли съвети повдигат енергията в дома ви

Дори да не си падате по езотериката, със сигурност сте усещали понякога, че ви липсва енергия, когато сте у дома. Ставате уморени, лягате уморени, прибирате се с нежелание, излизате с неохота. Защо не опитате тези малки корекции?

Спално бельо в естествени тонове

Това е един от най-лесните начини да превърнете хаотично пространство в спокойно помещение с положителна енергия: просто си купете ново спално бельо. Според Келси Пател, известен лечител с рейки, трябва да се избягват ярките цветове и натруфените модели. Тя препоръчва светли и землисти нюанси, по-малко шарки, естествена материя – памук например.

Претрупана къща

Изследване от 2018 г. установи, че жените, които живеят в претрупани с предмети помещения, имат високи нива на кортизол - хормон, свързан със стреса. "Ако се събудите и видите хаос, може да не го осъзнаете, но енергията на този хаос се отпечатва върху ума ви", казва Пател.
Ако сте разхвърлян по природа човек, обърнете внимание на съхранението. Отворените рафтове или стелажи за дрехи, които оставят нещата ви на показ, правят стаята да изглежда твърде разхвърляна. „Когато гардеробът ви е по-организиран и разполага с пространство, за да виждате всичко и лесно да стигате до дрехите си, това кара ума ви да се чувства по-спокойно“, казва Пател. "Може да е нещо дребно, но прави голяма разлика."

Силни аромати

Изненадващо, но Пател твърди, че свежите и ароматни цветя нямат място в спалнята. „Повечето хора обичайно поставят цветя в спалнята, както и силни ароматизатори, обаче по фън шуй това всъщност не се препоръчва, защото отнема кислород и енергия“, обяснява тя.

Вместо това препоръчва да запалите ароматна свещ или нежно етерично масло, за да създаде спокойна среда. "Вярвам, че миризмите са много персонализирано изживяване. Аз лично обичам лавандула, мента, сандалово дърво и иланг-иланг", споделя специалистът. „Не препоръчвам портокал, лимон или грейпфрут преди лягане, защото те носят жар и усещане за енергия – тях ги обичам сутрин." Тя съхранява ободряващите масла в кухнята, а в спалнята ползва успокояващите.

Топло осветление

Осветлението може да има огромен ефект върху настроението. „Вечер винаги ползвайте меко осветление, за да може очите ви да започнат да се отпускат и да се подготвят за почивка“, казва Пател. Тя препоръчва всяка спалня да има настолни лампи с меко осветление.

Технологиите също могат да променят енергията във вашата спалня. „Правя всичко възможно да стоя далеч от телефона и компютъра си поне час преди лягане, за да мога да се отпусна и да се откъсна от енергията на технологиите“, казва тя.

Меки и заоблени мебели

Обърнете внимание на мебелите във вашата стая. "Наличието на мебели, които никога не използвате или които имат твърде много остри ръбове, може да бъде нежелателно и да създаде усещане за дискомфорт в стаята", обяснява Пател. Вместо това тя препоръчва мебели с меки, органични линии, които са като покана да ги ползвате и в които липсва всякаква потенциална потенциалност да ви наранят, докато минавате край тях.

Внимателно със снимките в спалнята

Една от най-често срещаните грешки, които хората правят в спалнята си, е изборът им на снимки и произведения на изкуството. "Според фън шуй спалнята трябва да създава усещане за интимност, спокойствие и комфорт. Затова снимките, които избирате за нея, трябва да носят това усещане. Ето защо вкъщи имаме снимки само на моя съпруг и мен в нашата стая, въпреки че имаме две деца“, обяснява Пател. "Това ни кара да чувстваме, че спалнята е нашето свещено пространство."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене