Плувната сензация Йосиф Миладинов: Не очаквах да счупя рекордите

Подготовката на Йосиф ще бъде разделена между България и Швейцария

Плувната сензация Йосиф Миладинов не е очаквал отново да събере очите на фенове и специалисти с невероятно представяне на държавното първенство за юноши старша възраст във Варна. 17-годишният суперталант счупи националните рекорди при мъжете на 100 м свободен стил (49,27 сек.) и 100 м бътерфлай (51,55 сек.), без да е направил пълноценна подготовка.
"Не очаквах подобни резултати. Щом се получи, значи е писано - сподели пред "България Днес" Миладинов. - Много съм щастлив от постиженията. Подготовката протече съвсем нормално, но тренирах по-малко заради коронавируса. Мислех, че няма да съм във форма, както бях през миналата година на световното първенство."
Миладинов е направил анализ на своите постижения и е стигнал до ключов извод.
"Подобрих част от фитнес подготовката, работата на сухо. Това ми дава малко повече сила във водата", разкрива тайната на успеха тийнейджърът, който живее и тренира в Швейцария.
Йосиф Миладинов си взе почивка след изключителните резултати, но скоро отново ще пори водата в басейна. 

Миладинов счупи два рекорда при мъжете
Миладинов счупи два рекорда при мъжете

"От 1 септември започвам отново да тренирам. Ще дам всичко, за да покажа какво мога на олимпиадата в Токио - закани се талантът. - Ще се прибирам в България за лагери в София и Белмекен, но ще тренирам и в Швейцария, където е моят треньор."
Рекордьорът няма намерение да тръгва по пътя на Антъни Иванов, който отиде в Меката на плуването САЩ.
"И друг път съм споменавал, че Америка за мен не е вариант. Ще остана в Европа", добави Миладинов.
Той беше в Швейцария, когато Антъни Иванов се разболя от коронавирус и беше в контакт с останалите съотборници от националния отбор.
"Чухме се по телефона и говорихме какво е неговото състояние. Вирусът е минал добре за него. Останалите са нямали симптоми и всичко е минало наред", разказа Йосиф Миладинов.
Талантът все още не е наясно за предстоящите стартове до края на годината. Най-сериозното състезание в календара е юношеското световно първенство на 25 м.
"Още не съм мислил дали ще участвам. Целта ми е да гоня покриване на норматив на 50 м свободен стил (22,01 сек). Не е невъзможно. Ще съм много щастлив, ако успея. Петдесетакът ми пасва повече. 100 делфин ми е най-любимата дисциплина. Плувам я с удоволствие. 100 кроул ми става много тежко и накрая чувството е неприятно."
През миналата година Миладинов спечели бронзов медал на 50 м бътерфлай от световното първенство за юноши на 50-метров басейн.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса
Стоичков на върха на щастието - стана дядо на внук!
Тейлър Суифт и приятелят й Травис Келси няма да присъстват на Мет Гала 2024
Празникът на Лили - без много шум, но окъпана в любовта на феновете
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща

Напишете дума/думи за търсене