Тео Ушев снима у нас първата българска антиутопия

Идеите на Тео Ушев са грандиозни като всеки негов проект

Световноизвестният режисъор на анимационни филми Тео Ушев избра Бургас за снимки на първия си пълнометражен филм, предава NOVA. Лентата е екранизация по романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров.

Фантастична, сюрреалистична приказка, филмът прави заявка за новаторство в българското кино като една от първата антиутопии, снимана у нас. „Ами антиутопия е, това е една преувеличената реалност, преувеличените тенденции в едно бъдеще време,които теоретично не биха трябвали да се случат,но е възможно да се случат.Това е гротеска, това е сатира също така”, заяви режисьорът Теодор Ушев.

Вече втора седмица продължават снимките на филма край Бургас. „Двама човека, които търсейки любовта и приятелството, всъщност взривяват системата,установения политически ред”, посочва Ушев.

Историята разказва за нова нация от вечни, биологично съвършени хора - био-титаните, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба Пумпал.

В тази утопична реалност главните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да обърнат историята. Ще преминат през различни приключения в постоянна надпревара с времето и във вечната битка между любовта и злото, човешкото и безскрупулността.

Двете водещи роли са поверени на актьора Деян Донков, който играе завръщащия се към човешки образ Криптон и младата актриса Мартина Апостолова. „Специално за ролята на Гаргара, да, трудно е ,защото не бих могла да кажа,че тя е човек и сега, да не издавам много, но тя води един друг, почти човек към познаването на любовта”, споделя Мартина Апостолова.

„Да, труден е пътя, но пък си струва да се премине, във всички случаи”, каза Деян Донков. За снимките на филма екипът използва различни локации в страната, като знакови сцени се снимат в района на Бургас.

„За нашия филм има пустинни пейзажи, има пищни замъци, както въпросният тук. Въобще идеалното място, аз предвиждам бляскаво бъдеще на бургаски регион. Ще стане Холивуд на Балканите един ден, за това съм сигурен”, заяви режисьорът Тео Ушев.

Екранизацията е копродукция между България, Канада и Франция и се очаква да излезе на екран през 2022 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене