2,1 млн. лева изкара ЦСКА от Европа

ЦСКА се справи сравнително лесно с Б36

Стамен Белчев: Имаме шансове срещу "Базел"

ЦСКА изкара 2,1 милиона лева от европохода си до момента. "Червените" отстраниха Б36 от Фарьорските острови след победа с 3:1 на "Армията" и стигнаха до плейоф за влизане в групите на Лига Европа срещу швейцарския "Базел".
До момента от наградния фонд на турнира тимът си осигури точно 1 080 000 евро, или малко малко над 2,1 млн. лева. При влизане в групите клубът ще си гарантира общо 3,7 млн. евро, което е около една трета от годишния бюджет на "червените".
По пътя в Лига Европа отборът на Стамен Белчев вече отстрани три съперника, което не се е случвало на ЦСКА от 1999 г., когато начело на тима е Димитър Пенев. Всяка една победа или равенство в групите на Лига Европа ще донесе още допълнителни приходи. Трите точки се оценяват на 570 000 евро, а ремито - на 190 000.

Стамен Белчев
Стамен Белчев

Доброто представяне на "червените" в Лига Европа ще увеличи и клубния коефициент за следващия сезон. Тази година "червените" имаха индекс от 4.000 и бяха поставени единствено в първия квалификационен кръг на Лига Европа. След класирането за плейофите коефициентът на ЦСКА вече е 6.500. Това означава, че при участие в евротурнирите следващия сезон отборът ще е поставен поне в първите два предварителни кръга.
Срещу Б36 "червените" не се затрудниха особено и стигнаха до лесен успех с голове на Али Соу, Георги Йомов и Жул Кейта. Малко по-късно "Базел" победи с 3:2 кипърския "Анортозис" и в плейофите приема ЦСКА следващия четвъртък от 21,30 ч. на стадион "Сейнт Якоб".
За разлика от плейофите в Шампионската лига, тези в Лига Европа ще определят победителите в един мач. След срещата с Б36 треньорът Стамен Белчев похвали отбора за силната игра и предупреди, че "червените" имат сериозни шансове да отстранят "Базел". Преди това ЦСКА има тежко гостуване в неделя на "Локомотив" (Пд), откъдето отказаха да отложат мача въпреки молбата на "армейците".
"Ще използваме максимално дните до мача с "Базел" - коментира Стамен Белчев. - Той се явява бонус за нас. Нека не избързваме и да мислим първо за "Локомотив". Ще гостуваме в Базел и ще трябва да се справим по най-добрия начин с хората, които имаме. Ще разузнаем отбора на "Базел", но трябва да знаете, че ЦСКА също има своите шансове. Надявам се, че ще ги използваме."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене