Завърши изолацията на екипажа на МКС в руския сегмент на станцията

СНИМКА: Pixabay

Членовете на екипажа на Международната космическа станция /МКС/ завършиха изолацията си в руския сегмент за търсене на изтичане на въздух, съобщи Роскосмос, цитиран от ТАСС.

"Екипажът на 64-а експедиция на МКС приключи операцията по отваряне на люковете и пристъпи към редовна работа във всички сегменти на станцията", се казва в съобщението.

От руското космическо ведомство уточниха, че данните за атмосферното налягане в МКС са били предадени на специалистите на Земята. Групата за управление на полети на МКС анализира постъпилата информация, за да определи степента и възможното местонахождение на изтичането на въздуха и неговия обем. Контролът на налягането в американския сегмент е протекъл при изключена служебна апаратура и апаратурата за полезен товар. Възможно е течът да възниква при включването на тези прибори, предава БТА.

По време на изолацията си в руския сегмент космонавтите Анатолий Иванишин, Иван Вагнер и американският астронавт Крис Касиди са имали достъп до модулите "Заря", "Звезда", "Поиск", до товарния кораб "Прогрес МС" и до пилотирания "Союз МС".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене