Йосиф Панов – Пепелянката: Надявам се да нокаутирам Муса Гари

Професионалният боксьор Йосиф Панов – Пепелянката набира скорост с всеки изминал мач. 14-годишният плевенчанин е в невероятна серия от 15 поредни победи, а в събота вечер излиза срещу много опасен съперник. Бившият юношески национал ще се бие срещу французина Муса Гари (10 победи, 1 с нокаут, 2 загуби и 2 равни). Панов ще участва в основната боксова битка на голямата галавечер в Пловдив. Шоуто, което ще бъде съпроводено от музикална програма, ще се проведе на Античния театър, а началото на сблъсъците е 19.30 ч.

- Йосиф, това ли е най-трудният съперник във вашата кариера до момента?
- Гари има позитивен рекорд, но Стилиян Костов беше най-синият ми съперник. Тогава се бихме 10 рунда за титлата на България в подгряващ мач на Кубрат Пулев. Сега бях много фокусиран в подготовката за французина. 2-седмици тренирах специално за него. По нов начин, защото нямахме видео информация от youtube. Разузнахме част от негови тренировки и мачове от кратки клипове в Инстаграм. Висок съперник, който използва и пласира бързи леви-десни прави.


- Какъв ще бъде ключът към успеха?
- Най-важното е да запазя спокойствие и да гоня победата. Да хвана момента и да накажа Гари. Има осем рунда, в които трябва да разпределя силите. Ще изчакам удобния момент. Надявам се да приключа този мач с нокаут и да си направя играта. Ще бъда основна среща за бокса, което ме мотивира допълнително, защото ще бъда пред Богдан Дину в програмата. Дойде моментът да се бия с класни чужденци.
- Преди колко време разбрахте, че ще се биете на голямата галавечер в Пловдив?
- В началото на август ми каза, че ще имам мач. Преди това поддържах по-леко форма. Много добре се чувствам. Имаме план с моя треньор Александър Владимиров. Наблегнахме на издържливостта. С килограмите вече всичко е точно, въпреки че имах проблем заради изолацията. Бях качил доста. Трябваше да сваля 11 кг за този мач. Още малко остава.
- Как и къде тренирахте по време на пандемията?
- Опитах се да се готвя в нас. Това беше грешка, защото беше студено, а аз не загрявах правилно. Дори прищипах нерв в кръста. 20 дни не можех да се готвя. Обърнахме сериозно внимание на проблема. Отидох при един правач чак до Разград. Помогна ми човекът. Гласувах му доверие заради препоръката на моя мениджър Васко Алексеев.
- Колко сериозен беше проблемът?
- Докторите ми казваха, че не е нещо сериозно, но след всеки спаринг винаги трябваше да отпускам нерва. Изпитвах болка и беше ми трудно да правя ескиважи и други неща с кръста. Радвам се, че съм здрав и слава богу се справям със ситуации благодарение на приятели и семейството.


- Какви са вашите планове до края на годината?
- Това е вторият ми мач за годината. Първият беше през февруари на галавечерта Профешънъл боксинг чалиндж, организирана от Дани Дамянович. Не знам какво ще следва. Засега мисля само за тази среща. Ако го победя, ще се отрази добре за рейтинга.


- Кога се очаква да се биете на голяма галавечер в родния ви град Плевен?
- За тази година няма как да стане. Радвам се, че с моя треньор Александър Владимиров имаме приятели в града, които винаги са готови да помогнат за моето развитие и за клуба. Това са ветеринарна клиника Изавет, фирма Мови и Красен Кръстев, плевенският бизнесмен Камен Лозанов, Ники Фешън. Използвам възможността, за да им изкажа нашата огромна благодарност за доверието. За голям скок се нуждаем от подкрепата на сериозен промоутър като Ивайло Гоцев. Той организира големи събития, на които можем да избухнем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене