Светлин Русев и Росен Миланов ще свирят със Софийската филхармония през февруари

Един от най-уважаваните български диригенти в света, Росен Миланов

На 4 февруари вдъхновяващата цигулка на Светлин Русев и оркестърът на Софийската филхармония ще свирят под диригентската палка на един от най-уважаваните български диригенти в света, Росен Миланов.

В програмата на концерта са включени Концерт за цигулка и оркестър oт Франк Мартен и Камерна симфония №1 в ми мажор от Арнолд Шьонберг, съобщиха от пресцентъра на Софийската филхармония.

Виртуозният цигулар Светлин Русев СНИМКИ: Софийска филхармония
Виртуозният цигулар Светлин Русев СНИМКИ: Софийска филхармония

Виртуозният цигулар Светлин Русев е носител на множество международни награди, най-престижните, сред които са от конкурсите в Индианаполис, Мелбърн и Маргарита Лонг-Жак Тибо. Отличен е с Голямата награда, Специалната награда на публиката и Специалната награда за най-добра интерпретация на концерт от Й. С. Бах на Първия международен конкурс в Сендай, Япония, Музикант на годината на БНР и Кристална лира на Съюза на музикалните и танцови дейци в България.

Френският музикален критик Ролан Дюкло пише за него: „Светлин Русев има точността на демон, лекотaта на елфически стрелец и увереността на архангел вестоносец. Способен е да ви предскаже края на света, докато го аплодирате.“

Росен Миланов е сред най-уважаваните и ангажирани български диригенти в света. Вестник "Чикаго Трибюн" го описва като "професионалист, на когото трябва да обърнете внимание, ако се интересувате от бъдещето на музиката". Миланов завършва Държавна музикална академия "Панчо Владигеров" и двете най-престижни музикални училища в САЩ - "Джулиард" в Ню Йорк и "Къртис" във Филаделфия.

Последната среща с родната публика на маестро Миланов беше в края на 2019 година, когато заедно с оркестъра на Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор изпълниха Реквием от Верди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене