3 млн. лв. в касата на "Левски"

"Левски" ще се раздели скоро и с Робърта

Най-малко 3 млн. лева ще влязат в касата на "Левски" от продажбата на футболисти през зимния трансферен прозорец. Сумата е една от най-големите в последните години и е от огромно значение за стабилизирането на клуба.

"Сините" вече се разделиха със Станислав Иванов и Паулиньо. Двамата донесоха по 600 000 лева на клуба.
Големият удар от зимната разпродажба се очаква тези дни. Нападателят Найджъл Робърта ще бъде трансфериран в "Динамо" (Загреб). Преговорите с хърватите са на финалната права.
Човек от спортно-техническия щаб на "Динамо" наблюдава изявите на нидерландеца в контролата с "Домжале" в Умаг. Нападателят игра през първото полувреме и е оставил добри впечатления в пратеника на хърватския гранд. Затова от "Динамо" са форсирали преговорите, които се точат вече месец. Първоначалната оферта беше за наем и "Левски" я отказа.
Очаква се трансферът да бъде финализиран до края на седмицата. Това ще стане след уточняването на личните условия на Робърта и преминаването на медицинските изследвания.
Според информациите "сините" ще получат 950 000 евро за правата на 22-годишния футболист. Прибавена към тези от Иванов и Паулиньо, сумата от трансфери ще стигне 1 550 000 евро, или около 3 100 000 лева.
За последно подобни пари в касата на клуба влязоха през сезон 2017/2018 след продажбата на Божидар Краев, Жуниор Мапуку и Мехди Бурабия. Техните трансфери обаче бяха направени в два различни етапа - през лятото и зимата. Преди малко повече от година "Левски" направи най-крупната си единична продажба за последните години - тази на Давиде Мариани за 1,2 млн. евро.
Раздялата с Робърта ще означава, че "сините" ще се насочат към привличане на нов централен нападател. На "Герена" на този пост играят още Стивън Петков, Илия Димитров и Валери Божинов. Бъдешето на първите двама в тима обаче не е сигурно. От "Левски" имат интерес към Преслав Боруков, чиято откупна клауза е 120 000 лв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене