3 млн. евро за нападател вади "Лудогорец"

"Лудогорец" ще търси нападател, който да бъде конкуренция на Кешеру

Треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас разполага с над 3 млн. евро за трансфери, които трябва да гарантират рекордната десета поредна титла на "орлите".

Ръководството на шампионите няма да се поколебае да счупи трансферен рекорд за Първа лига, ако има възможността да подпише с нападател от висока класа, научи "България Днес" от свои източник в клуба. В Разград са наясно, че този сезон конкуренцията в лицето на ЦСКА-София е много по-сериозна откогато и да било в годините на тотална доминация от страна на "зелените". Целта е само и единствено титла, която ще прати в историята постижението на славния ЦСКА от 60-те години, който девет пъти поред печели шампионата.

Литовският специалист иска в състава си нападател, който постепенно да замени ветерана Клаудиу Кешеру и да го замества пълноценно тогава, когато румънецът е контузен или в по-слаба форма. При възможност ще бъде привлечен и още един защитник. В момента "Лудогорец" се възползва от услугите на бившия си футболист Марселиньо, който идеално познава ситуацията в родната си Бразилия и помага за селекцията на "Лудогорец".

Голаджията на "Беленензеш" Матео Касиера е един от вариантите пред "орлите". Според португалското издание "А Бола" вече се е разбрал със сегашния му клуб и футболистът трябва да се присъедини към лагера в Турция. Последната информация е, че трансферът все още не е напълно сигурен. "Лудогорец" има и други варианти за подсилване на атаката си, твърди Dsport. На този етап изглежда, че Дамбраускас е бил правилният избор за треньор на шампионите. След уволнението на Павел Върба отборът бе воден от временния наставник Станислав Генчев, но българинът не успя да се справи с предизвикателствата в Лига Европа.

"Зелените" отпаднаха безславно още в групите и сега целта отново е място в Шампионската лига през есента. На лагера в Турция "Лудогорец" показа добра игра стигна до равенство 2:2 срещу украинския шампион "Шахтьор". Футболистете на Дамбраускас изоставаха с 0:2, но в рамките на две минути през второто полувреме успяха да стигнат до равенството. "Малко съм разочарован, защото създадохме доста положения и трябваше да победим - коментира Дамбраускас. - Допуснахме грешки в защита и това е нещо, върху което трябва да работим . В крайна сметка показахме характер. Доволен съм от начина, по който организирахме играта, но трябва да се подобрим в ситуациите пред гола. Срещу "Шахтьор" имахме няколко ситуации, които не успяхме да реализираме. В първенството не можем да се позволим такова нещо, защото ще губим точки."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене