Людмил Станев е тазгодишният носител на Почетен знак „Стоян Михайловски“

Людмир Станев

В Елена удостоиха с литературна награда съсценариста на "Улицата" и "Как ще ги стигнем американците" 

В Елена удостоиха с литературната награда на името на Стоян Михайловски съсценариста  "Улицата"  и "как ще ги стигнем американците" Людмил Станев.  Присъждането на най-високото отличие на община Елена на талантливи български писатели и публицисти става с решение на Общинския съвет на сесия през месец януари и е във връзка с рождената дата на Михайловски – 7 януари, припомнят от местната управа.

Номинираният за почетния знак Людмил Станев, медик по образование, е автор с остро сатирично перо, намерил достойно място в съвременната българска литература с книгите „Ненакърнимо“, „Малка нощна приказка“, „Неприятният татарин“, „По-малко“, „Няма такава книга“, „Приятели мои“, „Рязко“.
Късометражният игрален филм по негов сценарий „Концерт за кларинет и оркестър“ /2019 г./ получава специалната награда на кмета на Варна от XVIII фестивал на червенокръстките и здравни филми и първа награда на конкурса за късометражно кино „Синелибри 2019“. Творчеството му включва над 500 авторски текста във вестници, сценарист и съсценарист е на „Как ще ги стигнем американците“, „Мармалад“ и ТV поредицата „Улицата“, „Измислици премислици“, „Клиника на третия етаж“ и филма „Малка нощна приказка“.
Член е на Управителния съвет и редколегията на списание „Страница“. От 13 години води постоянно авторско предаване за литература в радио Варна – „Морска гара“, за което има награда „Осма муза“ за най-добро радиопредаване за литература. Людмил Станев е отличен и с наградите „Чудомир“ и „Христо Г. Данов“.
С оригиналното си творчество, с мястото, което заема в съвременната българска литература, Людмил Станев е сред авторите и личностите, които безспорно могат да се нарекат продължители на делото на Стоян Михайловски и да бъде сред носителите на литературната награда.
През последните години тя се връчва на 24 май, с изключение на 2020 г. заради епидемичната обстановка. Писателят Владимир Зарев получи почетния знак за Деня на народните будители.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене