Нова забавна математика за най-малките

“МАТЕМАТИЧЕСКО БУКВАРЧЕ 2-3 клас” от Веселин Златилов, Ани Гигова и Ралица Кръстева (от Книгоиздателска къща “Труд”) е ново помагало по математика за малките ученици, което ученици, учители, родители и всички любители на математиката заслужават да получат. То не е просто поредното помагало по математика, а книга в помощ на всестранното интелектуално развитие на децата на 7–8 години. Работата с него ще даде възможност за развитие на математическата, езиковата и функционалната грамотност на малките ученици. Занимателните ситуации с приказни герои, чрез които са поднесени математическите задачи, увличат читателя да навлезе в царството на Математиката.

С помощта на Зайко, Хитрушко и Рунтавелка, които обичат да решават задачи, но и да играят и да се забавляват, малките математици лесно ще усвоят и най-трудния материал. С много забавни стихчета децата сякаш на игра научават важни математически правила:

В деи?ствията със числата

Заи?ко спазва правилата.

Първо скобите пресмята

и записва резултата.

Умножава и дели,

после... раз, два, три...

Помагалото е илюстрирано от Таня Станкулова, а авторите са утрърдени преподаватели по математика, създатели на успешните “Математически читанки” за 3, 4, 4-5 клас. Съдържанието на “МАТЕМАТИЧЕСКО БУКВАРЧЕ” обхваща учебния материал по математика за 2.–3. клас, като го интерпретира в много по-широки граници и е достъпно практически за всички ученици на тази възраст. То включва четива, в които приказни герои се сблъскват с математически задачи, примерно решаване на тези задачи и накрая поредица от задачи, аналогични на решените, с нарастваща математическа и езикова трудност.

Математическо букварче 2-3 клас

Веселин Златилов, Ани Гигова и Ралица Кръстева

стр. 116

цена 11,99 лв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене