Volkswagen вади 11 млрд. евро за електрически коли до 2024 г.

В периода между 2020 и 2024 година компанията Volkswagen ще инвестира повече от 11 милиарда евро в развитието на електрическата мобилност.За тази цел ще трансформират допълнителни производствени мощности като завода в Емден (Германия) и в Чатануга (САЩ) след заводите в Цвикау и Дрезден и има намерение към 2025 година да представи на пазара 20 нови модела с изцяло електрическо задвижване. През настоящата финансова година Volkswagen ще разшири своята продуктова гама на основата на модулната технологична платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) и така ще позволи новите модели с изцяло електрическо задвижване ID.41, ID.4 GTX2 и ID.52 да отбележат поетапно своите пазарни премиери на пазарите по цял свят.

С началото на електрическата офанзива през изминалата година, марката вече има зад гърба рекорден брой доставени до крайни клиенти електрически превозни средства – общо 212 000 автомобила. С реализираните през 2020 г. продажби от 134 000 екземпляра, делът на моделите с изцяло електрическо задвижване в сравнение с предходната година се е утроил. 56 500 от тях се падат на напълно електрическия ID.3, който бе и най-продаваният през месец декември 2020 година BEV (Battery Electric Vehicle) на пазарите във Финландия, Словения и Норвегия, а в Холандия това постижение бе реализирано три месеца подред.

Средните нива на емисиите на CO2 за автомобилния парк от реализирани в Европа нови леки автомобили Volkawagen са с около шест милиона грама под заложената в закона целева норма и представляват намаление с 22% спрямо нивата на въглеродните емисии през 2019 година.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене