Антъни Иванов скочи на съотборниците

Йосиф Миладинов отвърна и нарече смешник своя колега

Антъни Иванов хвърли съчки в огъня и разпали още повече скандала в плуването. Талантът загатна, че нито един от неговите съотборници не е чист от допинг, което предизвика бурна реакция от другите двама българи с олимпийски квоти Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров.
През последните дни Иванов призова своите колеги да изкажат мнение по случая с трите положителни проби на български състезатели. Той поиска и оставки на главния мениджър Кристиан Минковски и доктора на представителния тим Любомир Петров.
"Няма да има нито истина, нито промяна. Всички са пили едно и също, който е хванат - хванат. Най-жалкото е, че очаквах повече от някои хора, които си мълчат и се крият, защото ги е страх - написа във фейсбук групата "Плуване и водна топка" Антъни Иванов. - Няма как да бъдеш голям спортист, ако не си голям човек. Да се крият на "Дианабад" и това е. Оттук нататък, ако ще и световни рекорди да направи някой подготвял се по тези лагери, няма да повярвам, че е чист. Смешно е."
Йосиф Миладинов, който през последните две години има по-добри резултати от Иванов на състезания, не остана длъжен.
"Кой се крие, смешник? Вече прекаляваш с тези твои изказвания - написа Миладинов. - Ако имаш нещо към нас или към мен, ще чакам, като си дойдеш, да ми го кажеш в очите!"
В полемиката се включи и Левтеров:
"От какво се крием, не мога да разбера? Повече не мога да слушам твоите изказвания. Никакъв морал! Не може да говори такива неща като кой се криел ,при положение че е на другия край на света. Преценката му за цялата ситуация е съвсем бегла. Да стигаш дотам чак да се обръщаш срещу съотборниците си..."

Николай Вакареев: Всичко идва от завист

През последните пет години Николай Вакареев беше личен треньор на Антъни Иванов. Специалистът е част от щаба на националния отбор. Преди броени дни родителите на Иванов решиха да сменят клуба на плувеца. Самият Антъни така и не съобщава решението на човека, който му помогна да запише най-големите си успехи. Специално за "България Днес" Вакареев направи тълкувание на изненадващата атака на Иванов към останалите плувци.

- Г-н Вакареев, обиден ли сте от начина, по който Антъни Иванов се раздели с вас?
- От 2016-а Антъни беше мой състезател. Не съм го изградил аз, но съм помогнал във времето. След като дойде, през 2017-а стана осми на световно първенство. Откакто отиде в САЩ, вече две години не може да подобри своя рекорд. Много ми е неприятно, че поиска оставката на щаба на националния отбор, след като самият аз съм част от него.
- Самият той обади ли се, за да ви каже, че вече няма да работите заедно?
- Не! Родителите му дойдоха, за да дам документ, с който да премине в друг клуб. Когато през септември правихме плана за подготовката, той каза "Г-не, ще остана в САЩ до олимпиадата". Винаги, когато е идвал на лагери в националния отбор, е бил на индивидуален план. Не каза едно "благодаря". Родителите са решили да отиде в другия клуб, за да може баща му да се води личен треньор на Антъни. Поискаха да направя това и в нашия клуб, но отказах.
- Какво мислите за думите на Иванов, които бяха отправени към останалите национали и защо беше тази атака?
- Некоректно е към труда на останалите деца и съотборници. Все едно иска само той да е със силни резултати, а другите да са на заден план. Антъни поиска оставката на щаба, но националите застанаха зад треньора. Вината на Минковски не е доказана, а и в момента тече разследване. Предполагам, че всичко идва от завист. Йосиф беше избран на пето място в класацията "Спортист на България", има второ-трето постижение в света. Сега Миладинов е на дневен ред. За съжаление има раздор, а националният отбор се раздели на две.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене