Кои художници да следим с интерес през 2022 г.
24 часа онлайн | 10 Май 2021 г. | 12 показвания | 0 коментара

Изложбата "Арт старт 2020" ще се открие в три арт зали на 11 май

Галерия Credo Bonum за пета година ще покаже новите имена на художници, които да следим с интерес през идващата 2022-а и не само. Към традиционната изложба в две части в Credo Bonum и Гьоте институт се присъединява и галерия КО-ОП с проекта Art Start Editions. Поканени са млади автори, вече преминали през предходни издания на “Арт старт”. Сега те ще направят и тиражни творби (мултипъли), които ще могат да бъдат купени по време на изложбата. Проектът е подкрепен от столичната програма “Култура”.

“Арт старт 2021” обединява авторите и техните работи около темата “Скок в празното” (Leap Into the Void) по името на знаковата фотография на Ив Клайн от 1960 г. Левитацията между небето и земята, играта с реалността, замръзването в едно напълно нестабилно място се превръщат в отправна точка за коментар на ситуацията на несигурност на младите художници и в света като цяло в последната година, но и на необходимостта от дързост и смелост за един такъв скок в празното и неизвестното.

Имената са селектирани след внимателно наблюдаване на процесите в изкуството през изминалата година. Немалка част от тях учат и живеят в чужбина, а някои са напълно непознати за българската публика. Куратори на проекта тази година са Весела Ножарова и Бояна Джикова.

И трите изложби се откриват на 11 май от 16 до 20 ч. В пространството на Credo Bonum (ул. “Славянска” 2) и Гьоте институт (ул. “Будапеща” 1) са творбите на Били Матеева, Боряна Русенова, Вера Хаджийска, Владимира Вълкова, Денислав Големанов, Жанина Маринова, Катерина Димитрова, Кая Ценкуловска, Любен Малчев, Марина Генова, Мая Венкова, Сияна Шишкова, София Димова, Цветелина Иванова.

А КО-ОП (ул. “Янко Сакъзов” 17) ще покаже Алина Папазова, Мартиан Табаков, Мартин Атанасов, Невена Екимова, Теодор Генов в рамките на инициативата Art Start Editions.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В 9401 секции, или с три повече от предишните парламентарни избори на 4 април, ще се гласува само с машини на вота на 11 юли. Това стана ясно на заседанието на Централната избирателна комисия след получена справка за броя на секциите с над 299 избиратели. На по-късен етап комисията трябва да реши в кои от тези 9401 секции ще има по две машини за

Искам да споделя едно свое голямо притеснение относно европейските средства, които София защитава и които позволяват да продължим да променяме града. Обезпокоена съм от изказвания на вицепремиера по управление на европейските средства г-н Атанас Пеканов в последните 2 седмици относно плана за възстановяване и развитие и проектите на София

Закрихме последното COVID-19 отделение и се молим да не се налага да го откриваме отново, съобщиха във фейсбук от най-голямата болница у нас "Пирогов". "Благодаря ви, ГЕРОИ! Днес затворихме последното отделение за ковид19 след 8 месеца денонощна работа на екипите! Благодаря ви, ГЕРОИ" - написа в профила си в социалната мрежа проф

Комедията „Да докоснеш небето“ по разказа на Леон Митрани ...
Докато Кристиано Роналдо вдига летвата на някои рекорди на ...
Пол Погба не е ревльо, това не могат да отрекат дори и ...
Българските отбори изтеглиха приемлив жребий за втория ...
Примата Лили Иванова почете 96-ата годишнина от рождението ...
След изключително успешното първо издание на младежкия ...
На нематериалното културно наследство често се гледа като ...
Американският астронавт Шейн Кимброу и французинът Тома ...
И фолк певиците копат градини! Преслава показа уменията си ...
Цигуларят Веско Ешкенази ще отбележи своята 50-годишнина в ...
Никога няма да съм готова за завършването на гимназия на ...
Изненадващо скоро, след като станаха родители за втори път, ...
Обичаната от всички актриса Катерина Евро публикува видео в ...
Звездата на "Лестър" Джейми Варди и съпругата му Ребека се ...
Семейство Бекъм се похвали с нов член - бебето кученце Фиг. ...
Остатъчната стойност на автомобила е важен параметър при ...