Куман мисли за следващия сезон

Роналд Куман

Треньорът на "Барселона" Роналд Куман започна работата си за следващия футболен сезон, признава самият той пред "Ел Мундо Депортиво". Каталунският гранд изненадващо завърши 3:3 като гост на "Леванте" и напусна борбата за титлата в Испания след едва една победа в последните си четири мача.

Гостите поведоха с 2:0, но през второто полувреме допуснаха изравняване, вкараха трето попадение, но накрая получиха отново шамар.

"Трудно е да се обясни случилото се - коментира Куман. - През първото полувреме отборът игра добре, но след почивката намали натиска и започна да допуска много грешки. При 2:2 реагирахме добре, но след това отново сбъркахме. Да допуснеш три гола за 45 минути не е нормално, това не е нещо типично за "Барселона".

Холандският специалист обяви, че не се тревожи за поста си и светкавично започва работа за следващия сезон. "Искам да започна веднага проекта за следващия сезон. След подобно полувреме въпросът с треньора е сложен, но трябва да запазим концентрацията си за оставащите ни два мача", каза още Куман.

Изданието съобщава, че преговорите с желаните Серхио Агуеро, Мемфис Депай и вратаря Джанлуиджи Буфон ще бъдат ускорени, вместо да се чака до лятото. И тримата играчи са с изтичащи договори и могат да бъдат привлечени, без за тях да се плаща трансферна сума. Депай е любимец на Куман от времето, когато бе национален селекционер на Нидерландия. Агуеро е добър приятел с Лионел Меси и в клуба се надяват двамата да сформират страхотно нападение за следващия сезон. Контакт вече е установен и с 43-годишният страж Буфон, който се разделя с "Ювентус".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене