Героят на Евтим Милошев в “Откраднат живот” с името на негов приятел

Милошев играе професор, който асистира в последната операция в “Откраднат живот”.

Един съвсем нов герой ще се появи на самия финал на “Откраднат живот”. Това ще е хирург - професор, светило в областта си. Образът ще е епизодичен, но много важен. А заради него за първи път пред камерата на сериала застана и неговият продуцент Евтим Милошев.

Той е човекът, който дава идеята за “Откраднат живот” преди години. Заедно с колегата му - креативния продуцент Иван Спасов, искат да направят медицински сериал, който да е нещо съвсем ново и различно за българския ефир. И го постигат - “Откраднат живот” върви повече от 5 години в праймтайма на Нова тв и след края на всеки сезон зрителите все питат ще има ли нов и какво ще се случва в него.

“След 5 г., в които живях с този проект, с героите му и с всичко, през което минаха, си позволих да вляза в малка епизодична роля. Работил съм като продуцент, сценарист, режисьор и познавам всичко в този процес. Имах нужда и като актьор да вляза на снимачната площадка, за да преживея и този опит”, обяснява Евтим Милошев. Появата му в сериала е само в няколко сцени - героят му асистира в последната операция, която зрителите ще видят.

Истината е, че макар да се появява съвсем за кратко в сцените, работата като актьор за него е доста натоварваща. Милошев учи предварително репликите си, но щом слага лекарската престилка, хирургичните ръкавици и влиза в екранната операционна, забравя думи и прави лапсуси от напрежение.

“Сега, след като минах това преживяване, вече знам какво е да си учиш репликите, да почнеш от средата на текста, защото продукцията го изисква. Това бе много важен опит - да вляза на снимачната площадка като актьор, за да знам смисъла на всяка една позиция в процеса, който ръководя”, категоричен е той.

Забавен кадър как Владо Пенев се моли Евтим Милошев (в гръб) да не забрави репликите си, докато снимат сцена от последния епизод на сериала.
Забавен кадър как Владо Пенев се моли Евтим Милошев (в гръб) да не забрави репликите си, докато снимат сцена от последния епизод на сериала.

Персонажът на Милошев се казва професор Олег Недялков. Както обикновено името на героя в сериала не е случайно избрано. Олег Недялков е реално съществуваща личност - близък приятел на Милошев, който следи “Откраднат живот” от самото му начало до сега и живо се интересува от случващото се в него.

Откакто разбра, че играя професор в сериала, вече се обръща към мен с професоре! Но досега не съм му казвал, че героят носи неговото име - ще е изненада за него, усмихва се Милошев.

507-ият епизод ще сложи края на историята в “Откраднат живот”, а персонажите съвсем логично ще продължат да живеят само в съзнанието на публиката. “Нашите герои имаха доста тежки моменти в този сезон и като край финалът тряба да удовлетвори хората, които пет години живяха със съдбите им, вълнуваха се от тях. Не само в киното, но и в живота трябва да вярваме, че в крайна сметка доброто ще победи лошото и нещата ще се подредят”, разказва продуцентът.

Евтим Милошев не само играе на финала на медицинската драма, но и режисира последните ѝ епизоди. Това са и дните, в които и той, и всеки от екипа си взема сбогом завинаги със сериала. Затова и работата им е още по-емоционална от обикновено. Всички в киното знаят за традицията, когато свърши последната сцена на някого от актьорите, първият асистент - режисьор да съобщи по уредбата: Това бе последният снимачен ден на... Така става и на терена на “Откраднат живот” - току някоя от звездите заснема финалната си сцена, после казва по няколко думи, а накрая всички ѝ ръкопляскат.

“Беше толкова емоционално - имаше сълзи, речи! Затова за мен бе толкова важно в тези три последни серии да съм с екипа си. Няма как да ви опиша колко беше вълнуващо - това е смисълът на нашата кинематографична работа, едно много силно преживяване, което рядко се случва в живота!”

Последният актьор, който снима сцена за “Откраднат живот”, е Владо Пенев. Малко преди да си тръгне, той обяснява на Милошев никога да не се отказва. “Направил си толкова много неща, че не се налага да правиш компромиси”, казва актьорът на Милошев. 
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ НА ЕВТИМ МИЛОШЕВ
Последният актьор, който снима сцена за “Откраднат живот”, е Владо Пенев. Малко преди да си тръгне, той обяснява на Милошев никога да не се отказва. “Направил си толкова много неща, че не се налага да правиш компромиси”, казва актьорът на Милошев. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ НА ЕВТИМ МИЛОШЕВ

Решението за края на “Откраднат живот” с 11-ия му сезон е общо - и на продуцентската компания “Дрийм тийм”, която го прави, и на Нова тв, която го излъчва. Все пак и най-добрата история трябва да има своя завършек. “Не искахме да изцеждаме докрай, да вървим след събитията. Този проект бе нещо уникално за пазара в България - с такава зрителска любов, с такъв актьорски състав, и трябваше да намерим сили да сложим края му. Това е правилният и честен подход и към зрителя, и към хората, които го създаваме”, казва Милошев.

Последният епизод на “Откраднат живот” ще е по-дълъг от обикновено - ще продължи час и половина. Нова тв ще го покаже в четвъртък, на 20 май, от 20 ч. Тогава целият екип ще се събере на едно място в голяма столична кинозала, където заедно ще изгледа финала на сериала си. 507-ата серия ще бъде показана там и на голям екран успоредно с телевизионната си премиера. Веднага след това ще се срещне и с публиката си, за да поговори за всичко, което я вълнува, разбира се, при спазване на противоепидемичните мерки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене