Головата машина на "Аарау" от 90-те Петър Александров: Италия е фаворит за титлата!

Италия надигра категорично Турция с 3:0

"Италия е фаворит за титлата на Евро 2020. Отличното начало с победа над Турция с 3:0 ще даде още увереност за "скуадра адзура" преди мача с Швейцария."

Това заяви специално за читателите на "България Днес" големият нападател на "Аарау" от 90-те години Петър Александров преди двубоя Италия - Швейцария. Срещата от Група "А" е тази вечер от 22 ч. в Рим и ще бъде предавана директно по БНТ 1.
Петър Александров, който след края на футболната си кариера остана да живее в Швейцария, сега е сред най-търсените футболни експерти в алпийската страна. Някогашният таран познава отлично състава на Владимир Петкович.

Владимир Петкович разполага с опитен състав
Владимир Петкович разполага с опитен състав

"Кръстоносците" завършиха 1:1 с Уелс в първия си мач на шампионата, но бяха по-добрият отбор и водеха играта - коментира Александров. - Не очаквам селекционерът Петкович да направи сериозни промени. Отборът му показа стабилна игра и стигна до втори гол, който можеше да бъде победен. Но попадението на Марио Гавранович беше отменено заради засада. С този футболист е свързана и основната въпросителна за стартовия състав на Швейцария. Предстои да разберем дали той ще започне на мястото на Сеферович. Сметките показват, че Италия може да си позволи и равенство в мача срещу Швейцария. Евентуално реми няма да застраши особено класирането на "сините" за следващата фаза. "Адзурите" са ненадминати в тактическо отношение и не вярвам да се впуснат в бурни атаки от самото начало. Това е дълъг турнир и е важно мачовете да се изиграят по възможно най-правилния начин."
Петър Александров
Петър Александров

Спортната библия на Италия вестник "Гадзета дело спорт", прогнозира, че селекционерът на "скуадрата" Роберто Манчини ще заложи на състава, победил Турция с 3:0 в първата среща. Манчини се надява отборът му да надиграе Швейцария и дори да си осигури първото място в групата. Това ще се случи, ако Италия спечели срещу "кръстоносците", а Уелс не успее да бие Турция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене