Бойка Асиова с приз на името на Христо Г. Данов (Снимки)

Писателката Бойка Асиова с приза - равен на български "Нобел" - до нея е министър Минеков.

Тази награда  е като български  "Нобел"

След номинацията за големия приз на името на Христо Г. Данов, писателката Бойка Асиова (има и отличие и на името на Николай Хайтов) спечели награда и отново овациите на журито, критицити, познавачи и ценителитна българската литература.

Бойка Асиова с фенове и с министъра.
Бойка Асиова с фенове и с министъра.
Министърът на културатът (служебен)  проф. Велислав Минеков лично поздрави авторката (заедно на снимката) в къщата на Хр. Г. Данов в Пловдив.

Книгата ѝ “Роден на Великден” продължава да се ползва с огромен читателски интерес.

Днес (17 юни) "Роден на Великден" ще се срещна с читатели във Велико Търново, 17 ч, регионална библиотека "Петко Славейков".

За приза

Най-.високото отличие, което се присъжда на писател.

Това е нашият "Нобел".

За авторката и книгата

Бойка Асиова, автор на книги с публицистика, документалистика, проза.

Между тях са сборниците с разкази "Мъжко можене", "Лудовица", "Рецепта за камбана"(Годишна награда на СБП за есеистика) и романите "Яловата вдовица" (Национална награда "Н. Хайтов", номинация за наградата "Хеликон", преведен на немски и турски език) и "Вълчицата излиза привечер". "Запеските. Дух и материя" с приз за принос в запазване на фолклора.

Автор на публицистично-документални филми на БНТ ("Жалба по Гоце", "Между люлката и гроба", "Курбан за Илинден", "Двата Миладина", "Пътят за Драма", "Тайната на юдите" и други в областта на борбите на македонските българи за национално освобождение, културно наследство, традиции и нрави и тяхната съвременна проекция).

"Всичко, написано от Бойка Асиова, като че ли излиза от потайни пазви, в които планината, ветровете и предците са съхранявали специално за нея ароматни думи, извезани сюжети и незабравими герои. В пазвата на тази книга има един живот.

Българско сираче от Илинденското въстание (1903) се превръща в ирландски студент по медицина, а след това жител на света, който лекува европейци и африканци, но най-вече своята душа.

Ще намери ли лек за гладуващото си сърце по най-дългия път обратно към себе си? На този въпрос ще ви отговори Бойка Асиова така, както само тя го може."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене