Актрисата Мартина Пенева с втора награда за „Най-добра актриса“

Актрисата Мартина Пенева с втора награда за „Най-добра актриса“

Актрисата Мартина Пенева взе втора награда за "Най-добра актриса" на 14-ото издание на Международния театрален фестивал на монодрамата "МОНОАКТ" в Косово. Призът е присъден за ролята й в последния моноспектакъл на SPAM studios - "Аз победих" от Ярослава Пулинович (режисьор: Ана Батева, музика: Стефан Здравески).

В програмата на фестивала бяха включени представления от Хърватска, Италия, САЩ, Косово и България, а журито бе в състав Нина Мазур, (украинска театрална критичка, селектор и дългогодишен президент на асоциацията на монодрамите към ЮНЕСКО и ИТИ), Соня Р. Йовановска (директор на международен славянски университет в Р. С. Македония и преподавател по психология) и Слобо Марунович (актьор в народния театър в Черна Гора). Председател и организатор на фестивала е актьора Ментор Зимберай от Косово, неведнъж взел участие на театрални фестивали у нас като Варненско лято, международния фестивал "Под звездите" във Варна, и "Солоакт" в Габрово.

Това е втората награда "Най-добра актриса" за младата Мартина Пенева, за която това е първия й моноспектакъл. Първата награда тя спечели на международния фестивал "АРТ ТРЕМА ФЕСТ" в Сърбия тази година през месец март.
Мартина Пенева e от трупата на ДКТ "Константин Величков" Пазарджик.

Участва в "Чайка", "Дон Кихот" , "Албена", "Ромео и Жулиета" и "Наблюдателите" с Калин Врачански.
Дебютът и на театралната сцена е в Театър София с представлението "Роня“, дъщерята на Разбойника. Участва в едно независимо представление в София "Вуйчо Ваньо".
Мартина Пенева е дъщеря на Атанас Пенев – Наско, фронтмен на Б.Т.Р.

Мартина Пенева, актриса
Мартина Пенева, актриса
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене